December 5, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Facebook clasifică ţările în funcţie de necesitatea moderăririi comentariilor: SUA, Brazilia şi India, la “nivelul zero” de alertă

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roFacebook a creat un sistem de ierarhizare în funcţie de conţinut pentru a putea decide unde este nevoie de o mai atentă moderare a postărilor şi conţinutului postat.

Din 2019, Facebook a început să clasifice ţările în funcţie de acest sistem de ierarhizare care indica nivelul de resurse ce trebuie atribuit pentur a modera conţinutul de pe platformă. Acest sistem a clasat Statele Unite, Brazilia şi India la “nivelul zero”, ceea ce înseamnă că pentru aceste ţări au fost dedicate mai multe resurse pentru moderare şi pentru aplicarea reglementărilor Facebook, informează The Verge, citat de The New York Post.
Sistemul nu e prezent în toate ţările

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Israel, Germania sau Indonezia au fost trecute la “nivelul unu” astfel că au fost alocate mai puţine resurse, dar pentru aceste ţări au create aşa-numitele “war rooms” pentru a modera conţinutul în special în prag de alegeri. Alte 22 de ţări au fost clasificate la “nivelul unu”, dar fără a le fi dedicate “war rooms” (n.red. săli de război). Asta înseamnă că Facebook a luat măsuri în aceste cazuri doar dacă au fost nereguli semnalate de utilizatori.

Acest sistem de ierarhizare al Facebook a fost dezvăluit de Frances Haugen, fosta angajată a Facebook, în audierile din Congres. Facebook nu a implementat sistemul peste tot. Spre exemplu, în Myanmar, acolo unde armata a preluat puterea printr-o lovitură de stat, sau în Pakistan nu se aplică aceste reguli de moderare a conţinutului.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.