December 5, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Omul sfințește locul: La hotarul Săpânţei, lângă Cimitirul Vesel, s-a ridicat cea mai înaltă biserică de lemn din Europa

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roVideo

De Simona Vasiac.Publicat: 23.10.2021, 22:11.
Actualizat: 23.10.2021, 22:13

Cea mai înaltă construcţie de lemn din Europa veghează deasupra Maramureşului. Locul, unul încărcat cu har, este alături de Cimitirul Vesel mândria localnicilor din celebrul sat Săpânţa.

Vezi și

Situată în inima parcului dendrologic “Livada”, Mănăstirea Săpânţa Peri a fost construită în anul 1997. Lucrările la lăcaşul de cult au fost finalizate în 2003. Au fost folosiţi nu mai puţin de 600 de metri cubi de lemn de stejar vechi.
Grigore Luțai, ctitorul mănăstirii: Am urcat cu o macara care ne-a ajutat foarte mult. Am urcat într-un cărucior făcut la aproape 80 de metri înălţime braţul. Vedeam ruinele Periului şi pădurea, aşezarea.

Misiunea preotului paroh Grigore Luţaia fost îndeplinită, iar la hotarul Săpânţei s-a ridicat cea mai înaltă biserică de lemn din Europa. Măsoară aproximativ 75 de metri, iar pentru crucea din vârf s-au folosit 4 kilograme de foiţă de aur. Turiştii veniţi pentru a vizita Cimitirul Vesel din localitate se opresc şi aici pentru a spune o rugăciune.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Mariana, turistăAm ales această mănăstire pentru că este foarte frumoasă și din câte am înțeles este cea mai mare, cu cel mai mult lemn.
Ștefan, turistE ceva magistral lucrat. Nu există un cui de metal. Nu există nişte îmbinări perfecte de lemn.
Pe lângă această mănăstire, localitatea Săpânţa se mai are o altă biserică ortodoxă situată în incinta Cimitirului Vesel şi care are o înălţime de 78 de metri. Anual, sute de mii de turişti vizitează celebrul sat care a devenit una dintre cele mai cunoscute destinaţii de vacanţă din nordul ţării.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.