December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Virusul care ar putea declanșa o nouă pandemie. Avertismentul unuia dintre inventatorii vaccinului AstraZeneca

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roDeși lupta anti-Covid continuă în întreaga lume, unul dintre inventatorii vaccinului AstraZeneca avertizează că există un alt virus, de la liliecii frugivori, are potențialul de a provoca o altă pandemie. Este vorba de virusul Nipah și în prezent nu există tratament sau vaccin.

Virusul care ar putea declanșa o nouă pandemie mortală. Avertismentul unuia dintre inventatorii vaccinului AstraZeneca Shutterstock

“Dacă ar apărea o variantă Delta a virusului Nipah, am avea brusc un virus extrem de transmisibil, cu o rată a mortalității de 50%”, a declarat cercetătoarea Sarah Gilbert, citată de Euronews.
Cum a apărut virusul Nipah?

Virusul Nipah nu este nou. În 1999, virusul a ajuns în centrul Malaeziei, apărând prima oară la liliecii fructivori. Mamiferul a consumat fructe din pomi care se aflau în apropierea unor ferme de porci. Porcii care au mâncat resturile de fructe rămase de la lilieci s-au infectat, iar în cele din urmă, virusul s-a transmis la om.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Virusul s-ar fi transmis de la animal la om prin contactul cu secreții de la porci sau prin contact neprotejat cu țesutul unui animal bolnav.
Aproximativ 105 persoane au murit la opt luni de la infectare. Într-o primă fază, virusul a ucis în jur de 40% dintre persoanele infectate. Boala se manifestă prin febră, inflamarea creierului și ulterior comă.
Rata mortalității în cazul infectării cu virusul Nipah

Epidemia de Nipah se declanșează anual în Bangladesh și, periodic, în estul Indiei. Cel mai recent caz mortal în urma contractării Nipah a fost al unui copil de 12 ani, înregistrat în luna septembrie.
Organizația Mondială a Sănătății susține că epidemiile de Nipah din Bangladesh și India au apărut după consumul de fructe sau produse din fructe contaminate cu urină sau salivă de la lilieci infectați. Potrivit cercetătorilor pe lista țărillor unde există riscul apariției acestei boli sunt: Cambodgia, Ghana, Indonesia, Madagascar, Filipinele sau Thailanda.
Rata mortalității în cazul infectării cu virusul Nipah este între 40% și 75%. Boala se manifestă prin infecție respiratorie de la medie la severă, febră, dureri musculare, dureri de cap și de gât, vomă și inflamarea creierului. De asemenea, pot exista și cazuri asimptomatice.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.