December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un alt virus, care vine tot de la lilieci, ar putea provoca o altă pandemie, spune inventatorul vaccinului AstraZeneca

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roÎn timp ce lumea se luptă cu Covid 19, există un alt care ar putea cauza o pandemie, avertizează un om de știință, unul dintre inventatorii vaccinului Oxford/AstraZeneca.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Este vorba despre virusul Nipah, pentru care în prezent nu există tratament sau vaccin, conform EuroNews.Sarah Gilbert a explicat că dacă în momentul acesta ar apărea o variantă Delta a virusului, Nipah ar deveni brusc extrem de transmisibil, iar acesta are o rată de mortalitate extrem de crescută.
Virusul Nipah nu este nou și “se ascunde” de ani de zile. În 1999, virusul a apărut în centrul Malaeziei gazdă fiind liliecii, care măncau din pomi fructiferi din ferme de porci. Așa s-au ales porcii cu virusul si l-au trasmis oamenilor.105 oameni din Malaezia au murit în termen de opt luni de la contractarea virusulu. Printre simptome aceștia au avut febră și encefalită. Virusul Nipah a ucis aproximativ 40% dintre pacienții infectați. Virusul Nipah poate fi transmis oamenilor de la animale, dar poate fi luat și din alimente contaminate sau prin contact om la om.Nipah apare annual în Bangladesh și periodic în estul Indiei. În septembrie, un băiat de 12 ani a murit după ce a contractat virusul.
Organizația Mondială a Sănătății a transmis că pentru focarele din Bangladesh și India cel mai probabil sursa de infectare a fost consumul de fructe sau produse din fructe contaminate cu urină sau salivă de la liliecii frugivori infectați.Potrivit OMS, țările cu anumite specii de lilieci pot fi, de asemenea, expuse riscului, inclusiv Cambodgia, Ghana, Indonezia, Madagascar, Filipine și Thailanda. Gazda naturală a acestui virus sunt liliecii frugivori.Persoanele infectate dezvoltă inițial simptome ușoare, precum febră, dureri de cap, dureri musculare, vărsături și dureri în gât. Apoi pot să apară amețeli, somnolență, alterarea conștiinței și semne neurologice care indică encefalită acută. Rata mortalității în cazurile raportate este estimată la 40% – 75%, potrivit OMS.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.