December 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Aproape 5 milioane de oameni au murit din cauza pandemiei de coronavirus, în întreaga lume, de la finalul anului 2019

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.ro4.878.719 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP.

Aproape 5 milioane de oameni au murit din cauza pandemiei de coronavirus, în întreaga lume, de la finalul anului 2019 Shutterstock

Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA – 723.667. Brazilia este pe locul doi, cu 602.669 de decese, urmată de India – 451.814, Mexic – 283.574 şi Rusia – 221.313. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează, ţinând cont de supramortalitatea legată în mod direct şi indirect de Covid-19, că bilanţul real al pandemiei ar putea fi de două-trei ori mai mare.
Potrivit ultimei raportări oficiale, din data de 14 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.430.475 de cazuri de infectare cu coronavirus (COVID-19), iar 41.130 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.000. Dintre acestea, 1.729 sunt internate la ATI.

2.000 de români bolnavi, în aşteparea unui pat liber

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Valul patru ne-a adus într-o situaţie de catastrofă: bolnavii sunt trataţi pe jos în spitale, trimitem pacienţi în alte ţări, vin medici străini să ne ajute, căutăm tratamente în Europa. Şi în tot acest timp sunt încă foarte mulţi români care nu se tem de boală, ci de spital, aşa că ajung în al-12 lea ceas să ceară ajutorul medicilor.
Pacienţii sunt trataţi pe tărgi întinse pe jos în camera de gardă. E singura soluţie pe care o mai au, de exemplu, medicii de la Spitalul Pantelimon, pentru că nu mai au niciun pat liber. Doctorii se plâng că bolnavii ajung în ultima clipă la spital după ce s-au tratat singuri acasă.
Peste 2.000 de români sunt bolnavi dar nu au loc în spital și aşteaptă pe liste să se elibereze un pat în unităţile de primiri urgenţe din toată ţara. Pentru că sistemul sanitar de la noi e sufocat, România a trimis pentru prima dată în pandemie pacienţi la tratament în Ungaria. Ieri au plecat primii 10. Pentru o femeie din Timişoara în stare foarte gravă drumul a fost prea mult.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.