October 23, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

USR, dispus să meargă în Parlament cu guvernul minoritar. Ultimele negocieri au loc vineri

4 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roLucian Alecu dacian Cioloș

Prioritatea USR este refacerea coaliției, dar dacă PNL, UDMR și minoritățile naționale nu decid același lucru, în Comitetul Politic se va aproba, la începutul săptămânii, un guvern USR.

După întâlnirea de miercuri seara cu reprezentanții PNL, UDMR și ai minorităților naționale, Dacian Cioloș a convocat un Biroul Național.

Participanții au decis convocarea Comitetul Politic pentru duminică după-amiază, care ar putea hotărî intrarea la guvernare, programul de guvernare și lista de miniștri.

„Prioritatea numărul 1 a premierului desemnat Dacian Cioloș este refacerea coaliției de guvernare alături de PNL, UDMR și cu sprijinul minorităților naționale din Parlament. Am spus în mod repetat. Însă în cazul în care negocierile, discuțiile eșuează în următoarele zile trebuie să mergem înainte. România trebuie guvernată. Premierul desemnat Dacian Cioloș are acest mandat din partea președintelui României pentru a forma un guvern și a veni cu el în fața Parlamentului. Asta este decizia dânsului și decizia partidului. Mergem înainte având cele două scenarii”, a spus, joi, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Potrivit acestuia, dacă deciziile privind refacerea coaliției de guvernare în jurul premierului desemnat Dacian Cioloș vor eșua, USR va merge în fața Parlamentului cu un guvern aprobat de Comitetul Politic, cu o listă de miniștri și un program aprobat de Comitetul Politic la începutul săptămânii viitoare.

Moșteanu a mai spus că o nouă rundă de negocieri între liderii coaliției de guvernare va avea loc vineri, în jurul orei 14.00.

(sursa: Mediafax)


„România a ajuns captivă unei găști de iresponsabili, preocupați doar de funcții, bani și satisfacerea orgoliilor politice”, afirmă liderul PSD, Marcel Ciolacu. El apreciază că niciodată „ruptura dintre…


Prioritatea USR este refacerea coaliției, dar dacă PNL, UDMR și minoritățile naționale nu decid același lucru, în Comitetul Politic se va aproba, la începutul săptămânii, un guvern USR.

După întâlnirea…


Rata de infectare a ajuns, joi, în București la 15,42 la mia de locuitori. Este cea mai mare incidență de la începutul pandemiei.

Conform DSP București, rata de infectare a ajuns joi la 15,42 la mia de locuitori…


Un băiețel de doi ani din Florida și-a împușcat mama, în timp ce femeia era pe Zoom cu colegii. Femeia a murit, iar soțul ei a fost arestat.

Băiețelul de 2 ani din Florida și-a ucis mama din greșeală, cu…


Peste 2.000 de flacoane de Remdesivir au ajuns în 49 de spitale din țară, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății anunță că a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în spitalele în care …

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro


O adolescentă în vârstă de 16 ani a murit, joi, după ce i s-a făcut rău în mod inexplicabil, în timp ce se afla la liceu, în Costești, județul Argeș.

Fata se afla la orele de curs, la liceul din Costești…


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod galben şi portocaliu de ploi puternice în mai multe judeţe. Bucureștiul și 10 județe vor fi, de joi până sâmbătă, sub alertă Cod portocaliu de…


S-a dat o mită uriaşă pentru a obţine contracte în Venezuela, poliţia reușind să pună sechestru pe 42 de milioane de euro. Mita ar fi mers la compania petrolieră de stat, Petroleos de Venezuela Industrial…


Poliția Brăila revine joi cu precizări despre jaful petrecut miercuri într-o bancă din orașul Brăila. Autorul a cerut banii printr-un bilețel, dar a și amenințat angajata.

O angajată a unei sucursale…


În plin val 4 al pandemiei de COVID-19, ratele de infectare ajung la cifre record. În Capitală și județul lfov, acestea au depășit 15 la mia de locuitori.

Din acest motiv, DSP lfov a propus închiderea școlilo…


Liderul partidului de guvernământ din Polonia, Jarosław Kaczyński, va demisiona din funcţia de vicepremier la începutul anului 2022, potrivit agenţiei de presă de stat PAP.

Preşedinte al partidului…


Sfânta Parascheva, prăznuită în data de 14 octombrie, este considerată ocrotitoarea Moldovei. An de an, ziua de 14 octombrie transforma oraşul Iaşi în cel mai mare centru de pelerinaj din ţară.

Sfânta…


Spitalul Orășenesc din Victoria, județul Brașov, se redeschide, joi, după 10 ani de la Hotărârea de Guvern prin care a fost închis.

Primarul orașului Victoria, Camelia Bertea, a reușit să adune 90 000 de eu…


UE propune Marii Britanii să relaxeze controalele anumitor mărfuri la frontiera cu Irlanda de Nord pentru a rezolva tensiunile privitoare la aprovizionare, transmite vicepreşedintele Comisiei…


După  de SUA a  anunțat redeschiderea frontierei cu vecinii săi, Mexicul transmite că  reforma energetică nu amenință acordul de liber schimb dintre cele două state, scrie AFP.

“Ne vom înt…Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.