October 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Mii de oameni la Sf. Parascheva. IPS Teofan a împărțit binecuvântări în stânga și-n dreapta

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roJoi este o mare sărbătoare religioasă – Sfânta Parascheva. La Iaşi, mii de pelerini au stat la rând în noaptea de miercuri spre joi, pentru a spune o rugăciune la racla Sfintei.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Cerul a fost senin, iar temperaturile pe timpul nopții nu au coborât sub 5 grade Celsius. Pelerinii au primit ceai cald, dar și binecuvântarea preoților.Peste 5.000 de oameni au stat azi noapte la rând, în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iași. Majoritatea pelerinilor au ales să se închine înainte de sărbătoarea de joi, când Biserica o prăznuiește pe Sfânta Parascheva, pentru a evita aglomerația.
Femeie: „Să respectăm pe Cuvioasa pentru ziua ei. Dintotdeauna, Cuvioasa Paraschiva m-a ajutat foarte mult, am fost de multe ori bolnavă şi m-a vindecat. Ca mulţumire, vin de ziua ei ca în fiecare an.”Credincioasă: „Acum am ieşit de la serviciu şi am avut timp.”Reporter: Aţi venit şi cu copilaşii, nu v-a fost greu, nu v-a fost teamă?Credincioasă: „Nu, nu e vremea frumoasă, a ţinut vremea cu noi.”
Chiar dacă vremea a fost blândă, pelerinii au primit ceai fierbinte din partea voluntarilor.Printre pelerini s-a aflat și Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Părintele i-a binecuvântat pe toți cei care i-au ieșit în cale, în special pe copii.IPS Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei: „Ne bucurăm pentru cei care au venit, ne rugăm împreună cu cei prezenţi pentru cei care nu au putut să vină, cu nădejdea ca Dumnezeu ne va ocroti şi pe noi şi pe ei şi pe toată lumea şi, în mod special, pe cei din spitale.”În această dimineață, mii de credincioși participă la sfânta liturghie, oficiată de preoții din Iași, alături de Înalt Prea Sfințitul Teofan. Ceremonia are loc în aer liber, pe pietonalul Ștefan cel Mare, în fața Catedralei. Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.