October 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Sorin Cîmpeanu respinge decizia DSP Ilfov de a închide toate școlile din județ: Solicitarea a fost făcută în afara cadrului legal

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roDe Adelina Mariş.Publicat: 13.10.2021, 14:49.
Actualizat: 13.10.2021, 14:49

Sorin Cîmpeanu a afirmat, miercuri, că solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov de trecere în online a tuturor şcolilor din judeţ ”a fost făcută în afara cadrului legal”, iar DSP ”îşi depăşeşte atribuţiile legale” şi încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 şi Ordinul comun 5338/2021.

Sorin Cîmpeanu respinge decizia DSP Ilfov de a închide toate școlile din județ: Solicitarea a fost făcută în afara cadrului legal Hepta

Ministrul Educației spune că există şcoli în localităţi din mediul rural în care rata de infectare este mică, de asemenea, sunt şcoli foarte aglomerate în care se învaţă în 2-3 schimburi, cu un număr maxim de elevi în clasa, dar şi şunt scoli în care se învaţă într-un singur schimb, cu un număr mic de elevi în clasă.
Sorin Cîmpeanu acuză DSP Ilfov că își depăşeşte atribuţiile legale

”Sunt şcoli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor şi profesorilor şi sunt şcoli în care sunt zeci de cazuri de infectare. Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/nediferenţiată în online la nivelul unui judeţ. Decizia se ia analizând situaţia la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. DSP nu se poate substitui nici şcolilor, nici ISJ, nici CJSU”, a transmis ministrul Educației, potrivit news.ro.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Sorin Cîmpeanu afirmă că nu are cunoştinţă ca DSP Ilfov sa fi făcut ancheta epidemiologică la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unităţi de învăţământ din judeţul Ilfov.
”În concluzie, solicitarea DSP Ilfov a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfăşurării procesului de învăţământ şi perturbând funcţionarea mecanismelor administrative de gestionare a situaţiei in starea de alertă”, a mai declarat ministrul.
Toate școlile din Ilfov ar urma să intre în online, de luni

Şeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a declarat, miercuri, că a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19.
Teodor Gabriel Negulescu spune că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni,18 octombrie.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.