October 28, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Proprietarii de restaurante și cafenele spun că ajung în faliment, pentru că nu pot primi decât clienți vaccinați

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roProprietarii de restaurante şi cafenele se plâng că rămân fără clienţi, după introducerea certificatului verde.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

La Timişoara, patronii spun că numărul celor care le trec pragul s-a înjumătăţit, de la intrarea în vigoare a restricţiilor. Un fapt explicabil, dacă luăm în calcul rata de vaccinare din ţara noastră, care este încă foarte redusă. Unii se tem că şi-ar putea închide afacerile, sau că vor fi nevoiţi să renunţe la angajaţi, care se găsesc, oricum, cu greu.„După cum vedeți, din cauza situației cu clienții nevaccinați, undeva la 60% sunt clienții care au rămas pe dinafară” spune managerul unui restaurant.
La Timişoara, rata de îmbolnăvire a trecut de 12, aşa încât certificatul verde este obligatoriu pentru cei care vor să bea o cafea sau să ia prânzul în oraş. Proprietarii localurilor spun că de când a fost introdusă restricţia, numărul clienţilor este în continuă scădere.Dănuț Trandafir, manager de restaurant Timișoara: „Vânzările în restaurantele din Timișoara sunt practic o oglindă a ceea ce înseamnă rata de vaccinare la nivel naţional. Dacă rata de vaccinare în România este de 30%, înseamnă că vânzările noastre au scăzut cu 70%.” Sandy Popescu, manager de restaurant Timișoara: „Anul acesta, deși situația noastră este mult mai bună, în ideea că ne lasă să folosim capacitatea și din interior cu 50% doar pentru vaccinați, stăm mai rău ca înainte, pentru că nu sunt nici comenzile online, nici clienții”.Sunt şi situaţii când clienţii care nu sunt vaccinaţi sunt invitaţi să părăsească localul.
Laurențiu Chilea, manager de restaurant Timișoara: „Măcar zece persoane pe zi, trebuie să-i rugăm frumos să părăsească, ca să zic așa, pentru că ei deja apucă să intre, noi până îi întrebăm dacă au certificate verde, deja sunt la intrare în locație și trebuie să le spunem că ne pare rău, nu avem voie să vă servim.”Cei care pot arăta însă documentul, spun că se simt mai în siguranţă cu aceste măsuri.Clientă: „În situația actuală, nu cred că e cazul să ne îmbolnăvim așa, prostește. Și prin faptul că stau aici cu un certificat, mă simt în siguranță. Nu mi-ar fi plăcut să stau cu mască și să mănânc așa, dându-mi masca sus-jos”Certificatul verde este obligatoriu și pentru copiii mai mari de 12 ani.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.