October 23, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Adolescent din Bistrița, găsit spânzurat, după ce ar fi acceptat o provocare de pe TikTok. Tânărul de 14 ani era campion la dans sportiv și elev de nota 10

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roDe Monica Palade.Publicat: 13.10.2021, 15:44.
Actualizat: 13.10.2021, 15:47

Un adolescent de 14 ani din Bistrița a fost găsit spânzurat în locuință, în cursul după-amiezii de marţi. Copilul, campion la dans sportiv și elev de 10, ar fi acceptat o provocare lansată pe rețeua TikTok.

Adolescent din Bistrița, găsit spânzurat, după ce ar fi acceptat o provocare de pe TikTok. Tânărul de 14 ani era campion la dans sportiv și elev de nota 10 Shutterstock

Singur la părinți și cu rezultate excelente, nimic nu anunța tragedia care avea să lovească familia. Reprezentanții școlii în care învăța copilul au anunțat Inspectoratul Școlar General al judeţului Bistriţa-Năsăud, care la rândul său a anunțat Poliția.
A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit inspectorului școlar general Aurelia Dan, tragedia a avut loc după ce elevul a ajuns acasă.

A murit după o provocare

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

“Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (…) Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general.
Totodată, ISJ a cerut sprijinul Poliţiei să se demareze o campanie de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.
“La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc”, a mai precizat Aurelia Dan.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.