October 28, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

O bătrână de 94 de ani, răpusă de Covid-19, nu poate fi înmormântată. Motivul este incredibil

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roO bătrână de 94 de ani, din Iași, a murit la spital, răpusă de Covid-19, dar deocamdată nu poate fi îngropată.

Nepotul ei, singura rudă apropiată, este și el infectat cu SARS-CoV-2, izolat la domiciliu. Legal, până nu va ieși el din carantină, nimeni nu poate aproba înmormântarea femeii, deși medicii și personalul administrativ al spitalului s-au ocupat de actele necesare înhumării.Bătrâna de 94 de ani locuia singură într-un apartament din Iași. Dintre rude, nu mai avea decât un nepot, acum in izolare, cu Covid.
Medicii au fost chemați de vecini când femeia faăuse un atac de cord, și la spital doctorii au descoperit că e infectată cu SARS-CoV-2. Din pacate, bătrâna s-a stins la scurt timp după internare.Diana Cimpoesu, medic-șef UPU SMURD: “Trebuie să aibă parte de cele creștinești. Ce puteam sa facem? Asistentul social din UPU, șoferul din UPU, s-au mobilizat, au mers, au luat cerere, au luat documente, au mers la starea civilă și cu aportul medicilor din urgență am obtinut certificatul de deces”. Cum nepotul nu se putea deplasa, serviciul de asistență socială din spital a făcut eforturi suplimentare.Savarache Adriana, asistent social UPU: “Nu am obținut acordul DSP-ului pentru derogarea nepotului. Am reușit să dăm de fiica acestuia. A venit la noi să ne ajute”.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

De regulă, serviciul de asistență socială intervine în cazul pacienților din medii defavorizate.Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD: “În situații foarte grave, în urgență, pe lângă medicmente, ventilație, tratamente, suport al funcțiilor vitale trebuie să facem și lucruri umane, lucruri care nu țin de medicină, dar lucruri pe care oamenii pe care i-am îngrijit și le-ar dori”.Legal însă, trupul neînsuflețit al bătrânei de 94 de ani nu va putea fi înhumat decât după ce ruda femeii va ieși din izolare. Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.