October 23, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

FOTO. O creatură veninoasă, denumită „Teroarea plutitoare”, a invadat plajele din Marea Britanie

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roO singură înțepătură a galerei portugheze poate ucide un om, chiar dacă această creatură este deja moartă, iar prezența ei pe plajele din Anglia i-a alarmat pe localnici.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

O creatură mortală, confundată adesea cu o meduză, a apărut pe plajele din Marea Britanie, provocând avertismente din partea experților. Este vorba despre galera portugheză, pe care experții au denumit-o „teroarea plutitoare”, potrivit The Mirror.Deși incidentele sunt extrem de rare, o înțepătură veninoasă a galerei portugheză poate ucide un om, chiar dacă creatura este deja moartă.
Vremea furtunoasă a alungat această creatură din habitatul ei oceanic, iar acum și-a făcut apariția în apele mai puțin adânci de pe coasta britanică în căutare de hrană.Galerele portugheze au fost găsite recent eșuate pe plaja Sennen și în apropiere de Portheras Cove din Cornwall, au declarat localnicii. Poate crește până la 4,5 metri
Wildlife Trust a precizat că aceste creaturi sunt rar întâlnite în Marea Britanie, deși pot apărea între septembrie și decembrie, în urma unor vânturi puternice din vest.Corpul lor purpuriu poate crește până la 4,5 metri, dar tentaculele lor asemănătoare unor panglici pot ajunge până la 4,5 metri și sunt practic invizibile.
Un purtător de cuvânt al Wildlife Trusts a declarat: „În primul rând, galera portugheză nu este o meduză. Este un hidrozoar colonial, alcătuit din mici animale individuale numite zooizi – fiecare cu o funcție specifică, de exemplu, hrănirea sau reproducerea. Nu pot trăi separat și funcționa împreună ca o singură vietate, de exemplu”.  Our seasonal visitors are back! #PortugueseManoWar admire but DO NOT TOUCH & report sightings to @mcsuk pse @CwallWildlife @YSbeachrangers @BeachcombingBB pic.twitter.com/3T1CLgwNT7— Friends of Portheras (@Portheras) October 5, 2021 Galera portugheză trăiește la suprafața oceanului
Galera portugheză trăiește la suprafața oceanului, în larg, și este ținută la suprafață de o vezică umplută cu gaz. Aceasta are în partea superioară o structură asemănătoare unei creste care acționează ca o pânză, susțin cei de la Wildlife Trusts.„Ele nu pot înota și sunt la mila vânturilor – motiv pentru care ajung adesea pe țărm după furtuni mari.De aceste tentacule trebuie să se ferească oamenii. Ele pot înțepa mult timp după ce galera portugheză a muri”, susțin experții.Oamenii au fost îndemnați să nu atingă creaturile și să își țină animalele de companie departe de cele găsite pe plaje.

Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.