October 28, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ultimul mesaj al unui bărbat condamnat la moarte pentru o triplă crimă. Ce a cerut înainte de a fi executat

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roAmericanul Ernest Lee Johnson, în vârstă de 61 de ani, condamnat la moarte pentru uciderea a trei persoane în timpul unui jaf petrecut în 1994, a fost executat marți, în Bonne Terre Missouri.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Bărbatul de 61 de ani a primit injecția letală la ora locală 18:11 (miercuri, 2:00 ora României).Ernest Lee Johnson a fost condamnat la moarte pentru că în februarie 1994, în timpul unui jaf, el a ucis trei angajați ai unui magazin din Missouri, potrivit BBC.
Înainte să fie executat, Johnson a scris un mesaj de mână în care a spus că îi pare rău și că regretă faptele sale. Scrisoarea a fost făcut publică de o jurnalistă locală.   DOC has made available a last statement from Ernest Johnson, dated yesterday. pic.twitter.com/yQdbMFDUNm— Jeanne Kuang (@JeanneKuang) October 5, 2021  „Vreau să spun că îmi iubesc familia și prietenii”, a scris el, adăugând că îi mulțumește avocatului său. „Le mulțumesc tuturor celor care s-au rugat pentru mine”, a mai scris Johnson.
Cu câteva ore înainte de a fi executat, la ultima sa masă, acesta a cerut să primească doi cheeseburgeri, pizza, inele de ceapă și două milkshake-uri cu căpșuni.Avocații lui Johnson au susținut în instanță că acesta nu este eligibil pentru pedeapsa cu moartea, deoarece mai multe teste de IQ au arătat că are capacitatea mentală a unui copil și că la 61 de ani citește în continuare la un nivel de clasa a treia.Bărbatul s-a născut cu sindromul alcoolic fetal după ce mama sa a consumat alcool în exces în timpul sarcinii. De asemenea, în anul 2008, medicii au fost nevoiți să îi extirpeze o cincime din creier, după ce i-a fost descoperită o tumoră.Cazul său a luat amploare, iar numeroși politicieni, activiști și lideri religioși au încercat să îl salveze de la pedeapsa capitală.Papa Francisc însuşi a încercat, prin reprezentantul său în SUA, să-l convingă pe guvernator să ‘suspende’ execuţia.Judecătorii au menținut sentința de condamnare la moarte, iar guvernatorul statului Missouri a refuzat la rândul său să oprească execuția lui Johnson.

Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.