October 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Secretarul Trezoreriei SUA avertizează că economia ţării va intra în recesiune, în jurul datei de 18 octombrie: “Ar fi o catatrofă”

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roSecretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, a afirmat marţi că economia ţării va intra în recesiune dacă Congresul nu va mări limita de îndatorare a ţării înainte de a intra în incapacitate de plată, care ar fi un fapt fără precedent în istoria acesteia, transmite CNBC.

Secretarul Trezoreriei SUA estimează că țara nu-și va mai putea onora datoriile în jurul datei de 18 octombrie: “Ar fi o catatrofă” Profimedia Images

”Consider că 18 octombrie este un termen limită. Ar fi o catatrofă ca facturile guvernului să nu fie plătite, ca noi să fim în situaţia de a nu avea resursele să plătim facturile guvernului”, a afirmat Yellen într-un interviu acordat emisiunii ”Squawk Box” de la CNBC. “Mă aştept în totalitate că va provoca şi o recesiune”, a adăugat Yellen marţi.
Preşedintele Joe Biden a cerut luni Congresului să ridice limita datoriilor în această săptămână şi să evite chiar şi să se apropie de tulburări economice aproape sigure. El a dat vina pe republicani şi pe liderul minorităţilor din Senat, Mitch McConnell.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Secretarul Trezoreriei i-a avertizat de săptămâni întregi pe preşedintele Camerei, Nancy Pelosi, democrată din California, şi pe liderul majorităţii Senatului, Chuck Schumer, democrat din New York, că SUA nu îşi vor mai putea onora datoriile în jurul datei de 18 octombrie.

Parlamentarii trebuie să ridice sau să suspende plafonul de îndatorare, în caz contrar riscând ca SUA să intre în prima lor incapacitate de plată din istorie.
Departamentul Trezoreriei foloseşte în prezent aşa-numitele măsuri extraordinare de urgenţă pentru a achita facturile SUA, de la atingerea plafonului datoriilor la sfârşitul lunii iulie.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.