October 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Medic ATI, din Capitală: Din august, reanimarea e plină. Am dublat capacitatea de admisie. Ne pregătim poate de triplare

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roDr. Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală prezintă, într-un „Jurnal de front pandemic!”, cazurile grave de COVID-19 care au ajuns în unitatea medicală.

„68 de ani, singură, nevaccinată, cu simptome Covid de o săptămână, adusă de la sute de km distanţă pentru internare, de doi preoţi din parohia sa! Direct la critici! 42 de ani, bărbat, nevaccinat, miocardită virală Covid-19. Stare critică. Pacient în jur de 70 de ani, adus cu forţa de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturaţie în oxigen a sângelui- 60%!!…Admis direct în terapie intensivă! 4 pacienţi de diverse vârste internaţi simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei Covid-19 cu mutaţia Delta. Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidităţi, nevaccinat, externat după cam 5 săptămâni, 4 în terapie intensivă. Colegii săi de salon au fost mai puţin norocoşi!”, sunt cazurile menţionate de medicul Copaciu, în ceea ce numeşte „Jurnal de front pandemic!”.
Medicul vorbeşte şi despre tineri cu sau fără comorbidităţi, care nu cred în virus şi nici în vaccin, chiar cu măşti de CPAP (Continuous Positiv Airway Pressure – Presiune pozitivă continuă în căile aeriene) sunt foarte conectaţi la mediul lor profesional şi rămân aşa până medicii sunt nevoiţi să îi sedeze şi aplică metode invazive pentru a menţine oxigenarea la un nivel care să nu afecteze funcţionarea organelor interne.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

„Din 17 august, reanimarea noastră e plina cu critici Covid, mutaţia delta. Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreţi să ştiţi cu ce eforturi! Ne pregătim poate de triplare! Dar nu aşa se face medicina acestui secol în Europa! E vremea să înţelegem exigenţe de sănătate publică şi să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt priorităţile?”, afirmă medicul Elena Copaciu.
„Cred că noi ca popor nu am înţeles ce importantă e sănătatea! Când eşti sănătos poţi să îţi urmezi toate visurile! Fără sănătate e mult mult mai greu!”, a mai spus aceasta.
Ulterior, ea precizează că sunt şi persoane vaccinate care au COVID-19 şi care sunt internate în spital, dar foarte puţine.
„Majoritatea celor vaccinaţi nu fac pneumonie Covid, ci doar infecţii de căi aeriene superioare (rinite, sinuzite, angine). Vaccinaţii internaţi la critici sunt dintre cei cu comorbiditati severe. Unii cu prezentare tardivă la spital”, explică medicul.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.