October 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Lipsurile sistemului de învăţământ românesc: O școală din patru are sobe cu lemne, în timp ce sute au încă toaleta în curte

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roVideo

Chiar şi acum, în plină pandemie, când şcolile trebuie să funcţioneze după reguli de protecţie stricte, multe dintre unităţile de învăţământ nu le pot implementa. Şi asta din cauza lipsurilor. Dacă în unele şcoli nu sunt clase suficiente pentru ca elevii să poată păstra distanţarea, în altele copiii încă merg la toaletă în curte sau se încălzesc la sobă.

Vezi și

Îngrijitor grădiniță: De aici iau lemnele. Merg cu ele acolo în grădiniță și le bag în sobă. Nu le las acolo. La ora 5 eu sunt aici, dar programul începe la 6, mă apuc de foc, de tot.În satul gorjean Leurda, şcolile încă mai sunt încălzite cu lemne. Îngrijitorii vin cu noaptea în cap ca să pregătească sobele vechi pentru ca elevii să nu înveţe în frig. Părinţii elevilor îşi doresc de mult centrale în clase. Pentru că, aşa, copiii vor avea mai multă căldură şi nu vor mai inhala fumul de la sobele vechi de zeci de ani.
”Ar fi bună o centrală, ar fi mai bine. Nu ar mai fi fum, este mai igienic cu o centrală, că se face fum, praf când scoatem cenuşa.” ”Ar fi bine să fie o centrală. Da, da, categoric este alt confort pentru copii. Este ok și acum, dar pe gaze este cu totul și cu totul altceva.”

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Lipsurile sistemului de învăţământ românesc

Primarul promite însă că de anul viitor, şcoala va fi dotată cu centrală termică.Cosmin Morega, primar Motru: Este clar că nu cel mai normal mod la această dată și oră de a realiza încălzirea acestei locații, dar este bine că este încălzită. Nu avem alternativă la această dată. Lucrăm la extinderea rețelei de gaz. Continuăm și sper că la anul să ajungem și la această locație.Potrivit unui studiu realizat de Ministerul Educației și Banca Mondială, o școală din patru este încălzită cu sobe cu lemne. Şi nu este singura problemă, în ţară avem sute de şcoli care încă au wc-ul în curte.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.