October 25, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Florin Cîţu: “Am luat decizia ca PNL şi Guvernul să susţină plafonarea preţurilor la energie”

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roPremierul demis Florin Cîţu a anunţat, miercuri seară, că Guvernul şi PNL susţin plafonarea preţului la energie, la nivelul din prezent şi că acest lucru va fi decis în prima şedinţă a Executivului, după finalizarea crizei politice.

”În ceea ce priveşte preţul la energie, am văzut şi evoluţia preţurilor în ultima perioadă şi am luat decizia ca PNL şi Guvernul să susţină plafonarea preţurilor la energie, în România. Va fi o decizie luată în prima şedinţă de Guvern, după ce se va rezolva criza. Deci vom susţine plafonarea preţurilor la energie, la preţurile pe care le vedem în această perioadă, acum”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri seară.
Florin Cîţu a transmis un mesaj şi pentru companiile furnizoare de energie.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

”De aceea, avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunţ, în perioada următoare, să nu se chinuie, că vom folosi plafonarea la preţurile actuale”, a declarat Cîţu.
Actualul Guvern, fiind unul interimar, nu poate emite acte normative pentru luarea unor decizii. De la 1 noiembrie, facturile la electricitate și gaze vor fi reduse
De la 1 noiembrie, facturile la electricitate și gaze vor fi reduse. Guvernul a decis o tăiere cu 25% a facturilor la gaze naturale, iar la curent, statul va subvenționa o parte din consum.Decizia a fost luată după ce, în ultimele luni, facturile la energie arătau sume tot mai mari. Autoritățile estimează că peste 5 milioane de familii se încadrează la subvențiile pentru energie.
Prin ordonanță de urgență, Guvernul a decis că, timp de cinci luni, între 1 noiembrie, anul acesta, și 31 martie anul viitor, facturile la gazele naturale vor fi reduse cu 25%, pentru consumatorii casnici.Există o condiție, însă, că în perioada celor cinci luni consumul adunat să fie de până la 1.000 de metri cubi de gaze.Iar la electricitate – un kilowatt-oră ar urma să fie compensat de stat cu 21 de bani. Asta inseamnca că, la o factură de 100 lei, statul ar urmă să acopere aproximativ 25 de lei. Pentru a beneficia de subvenție, însă, consumul adunat în 5 luni, noiembrie-martie, trebuie să fie de cel mult 1.000 kwh.La energie electrică, Guvernul estimează că se vor încadra pentru subvenții 5,2 milioane de familii, iar la gaze ar fi 2,2 milioane de familii beneficiare.Totodată, Guvernul a decis să majoreze salariul minim pe economie cu 10%, de la 1 ianuarie 2022. Asta înseamnă că cei peste 1 milion de români vor primi în plus, în mâna, 138 de lei, față de cât este acum, ceea ce duce totalul la 1.524 de lei net.  
 Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.