October 28, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Criza componentelor electronice lovește din plin industria auto. Uzina Dacia își întrerupe din nou activitatea

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roAproximativ 11.000 de salariaţi ai uzinei Dacia vor rămâne acasă, vineri, în condiţiile în care fabrica este nevoită să întrerupă activitatea pe fondul crizei componentelor electronice care afectează întreaga industrie de profil, la nivel mondial.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Din aceleaşi motive, la Dacia nu s-a lucrat nici în zilele de 4 și 5 octombrie.Liderul sindicatului din uzina de automobile, Viorel Ungureanu, a declarat, pentru News.ro, că decizia afectează aproximativ 90% din totalul angajaţilor Dacia.
Pentru perioada în care nu vor lucra, aceștia vor fi plătiți cu 85% din salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă. Vineri, 8 octombrie, în uzină se vor desfăşura în principal activităţi de mententanţă, logistică și recepţie piese. „Este o situaţie de incertitudine, care nu poate fi prevăzută. Lipsesc piese electronice, calculatoare, casetofoane, ceea ce noi numim, la modul general componente electronice”, a declarat Viorel Ungureanu. 
Dacia, copleșită de probleme
 
Între 2020 și 2021, Dacia și-a întrerupt activitatea de mai multe ori.În periaoda 19 martie 2020 – 05 aprilie 2020, producţia a fost oprită ca măsură preventivă în condiţiile pandemiei de coronavirus. Astfel, 13.500 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic. Producția uzinei de la Mioveni a mai fost oprită și în lunile februarie, martie, și aprilie ale acestui an, pentru câteva zile, din cauza crizei de semiconductori la nivel global.De asemenea, în luna iulie a acestui an, timp de trei zile, Dacia a întrerupt producția din cauza lipsei componentelor electronice.La începutul lunii septembrie, timp de cinci zile, din cauza lipsei de componente electronice, Dacia a oprit din nou producția auto la uzina de la Mioveni.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.