October 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

9 copii au rămas orfani: O mamă nevaccinată a murit de Covid, la scurt timp după o cezariană de urgenţă, în UK

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roO femeie însărcinată, nevaccinată împotriva Covid-19, a murit răpusă de virus. Medicii au reuşit înainte să îi salveze bebeluşul printr-o operaţie de cezariană de urgenţă, dar nu a mai apucat să-şi întâlnească bebeluşul. În total 9 copilaşi au rămas fără mamă.

O mamă nevaccinată a murit de Covid, la scurt timp după o cezariană de urgenţă, în UK Shutterstock

Jennifer Rosebluff-Thomas, din Edmonton, Canada, era însărcinată în 29 de săptămâni când s-a infectat cu varianta Delta a virusului, în august. A adus pe lume cel de-al nouălea bebeluş printr-o operaţie de cezariană de urgenţă, lucru care îi permitea să fie în acelaşi timp conectată la aparatul de oxigen, pentru a putea lupta împotriva Covid-19. Nu s-a mai trezit niciodată însă şi nu a apucat să-şi întâlnească bebeluşul.
Mama, care avea alţi opt copii, a fost internată la spitalul Royal Alexandra pentru a primi tratament împotriva virusului, însă starea ei de sănătate s-a agravat în foarte scurt timp şi nu a mai putut fi salvată.

Familia este convinsă că nevaccinarea i-a redus şansele la supravieţuire

Sora ei, Carol Charles, a spus că în momentul în care a fost transferată în secţia de COVID, mama se temea de ce era mai rău. Atunci a vorbit pentru ultima dată cu ea printr-un apel video.
„Mi-a spus: «soră, eu o să mor. Mă duc la ATI». În ultima discuţie pe care am avut-o cu ea i-am spus doar «nu-ţi face griji, voi fi acolo pentru tine, nu-ţi face griji». Ea plângea, pot spune că era foarte speriată”, a povestit Carol, potrivit Mirror.
La scurt timp aceasta a fost contactată de cadrele medicale pentru a-i spune că îi vor face femeii o cezariană de urgenţă pentru a o ţine în continuare conectată la oxigen. Nu şi-a revenit niciodată şi nu a avut şansa să-şi vadă noua fiică. A fost declarată în data de 3 septembrie.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Sora ei este convinsă că nevaccinarea i-a redus şansele la supravieţuire, în ciuda faptului că a îndemnat-o să-şi facă dozele: „Trist este că sora mea nu era vaccinată. Am discutat despre treaba asta în primăvară, când vaccinările au devenit disponibile, mai ales pentru că familia ei e numeroasă, iar copiii, care sunt şcolari, au fost nevoiţi să rămână acasă. I-am spus: «trebuie să te vaccinezi»”.
Dr Stephanie Cooper, obstetrician la Centrul Medical Foothills din Calgary, a evidențiat riscul mai mare pentru femeile însărcinate nevaccinate de a se îmbolnăvi grav de Covid. Ea a declarat că peste 20 de femei însărcinate cu Covid în stare critică au fost spitalizate în Alberta în august și septembrie și nu toate erau vaccinate. Dr. Cooper a menţionat că, în mod normal, interesul principal este să mențină copilul în interiorul mamei cât mai mult posibil, dar uneori este necesar să îndepărteze fătul pentru a salva fie copilul, fie mama. Acest lucru este inclus chiar şi atunci când mama este atât de bolnavă de Covid încât trebuie să fie conectată la aparatele pentru oxigen.
O pagină GoFundMe a fost înfiinţată pentru a sprijini copiii lui Jennifer: „Tot ce voia să facă era să se vindece, astfel încât să poată merge acasă la copiii ei, dar, din păcate, nu şi-a revenit. Jennifer era o persoană frumoasă, cu un suflet frumos. Îşi iubea enorm copiii şi a făcut tot posibilul pentru a le oferi totul şi mai mult”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.