October 28, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Reguli noi și restricții pentru cei care merg pe trotinete electrice. Cum trebuie procedat dacă schimbi direcția de mers

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roVideo

Trotinetele electrice nu mai au voie să circule pe trotuar din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru pietoni. Vor putea să meargă pe banda pentru biciclete sau, dacă aceasta nu există, pe stradă. Cea mai controversată prevedere din proiectul adoptat de Guvern este faptul că schimbarea direcţiei de mers nu se face prin semnul mâinii, ca la biciclete. Conducătorii trebuie să coboare şi să vireze pe lângă trotinete. 

Vezi și

Prea silenţioase şi rapide, trotinetele electrice au fost interzise pe trotuare, pentru că nu pot fi observate la timp de pietoni. Guvernul a decis că trebuie conduse pe prima bandă, cât mai aproape de trotuar, pe un singur rând. Jaloanele printre maşini sunt interzise.
Mi se pare o schimbare relativ controversată, dar fiind pieton care nu utilizează trotinetele aşa de mult, pentru mine o face mai confortabil.

De asemenea, conducătorii trebuie să se dea jos de pe trotinetă dacă traversează pe trecerea de pietoni. La fel şi dacă virează la stânga sau la dreapta, în intersecţie. Trebuie să se oprească, să coboare şi să meargă pe lângă ea până când traversează intersecţia.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Noi reguli pentru cei care merg pe trotinetele electrice
Obligatoriu, trotineta trebuie să fie prevăzută cu claxon, să fie echipată cu lumini în faţă şi în spate, iar pe roţi să aibă autocolante reflectorizante, care, atunci când se învârt, să formeze un cerc luminos.
Atenţie, trotinetele sunt interzise pe drumurile unde viteza este mai mare de 50 de kilometri pe oră, adică pe drumuri naţionale sau autostrăzi. Cine nu respectă legea riscă amendă.Robert Bistriceanu, Poliţia Rutieră Bucureşti: 4-5 puncte amendă, 580 de lei, 725.

Anul trecut, doar în Bucureşti, 39 de persoane au fost rănite grav, iar anul acesta 24, în accidente în care au fost implicate trotinete electrice. Guvernul nu a luat o decizie privind interzicerea trotinetelor în parcuri, unde pistele sunt pline tot timpul de oameni. Drobeta-Turnu Severin a fost primul oraş din ţară care a interzis folosirea lor în zonele pietonale şi de promenadă, printr-o decizie a Consiliului Local.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.