October 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Mihai Chirica, despre pelerinajul de Sfânta Parascheva: Pelerinii din zonele cu incidenţă mare nu vor fi primiţi în oraş

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roAutocarele cu pelerini din zonele unde rata de incidenţă impune carantinarea acelor localităţi nu vor mai fi primite la Iași, la pelerinajul organizat de Sf. Cuvioasa Parascheva, a anunțat primarul Mihai Chirica. Edilul municipiului Iaşi a spus că, anul acesta, racla cu sfintele moaşte ar putea fi scoasă mai devreme din Catedrala, pentru a permite accesul unui număr cât mai mare de credincioşi.

Mihai Chirica, despre pelerinajul de Sfânta Parascheva: Pelerinii din zonele cu incidenţă mare nu vor fi primiţi în oraş Hepta

“Vor fi create perimetre speciale la Catedrala din Iaşi, dar oamenii trebuie să înţeleagă că nu se pot aduna într-un mod nelimitat în curtea Mitropoliei sau în alte spaţii unde vor fi manifestări. Va trebui să aducem permanent un număr mult mai mare de voluntari decât s-a făcut vreodată. Fluxurile pentru pelerini trebuie să fie clar stabilite”, a precizat marţi, edilul Mihai Chirica, potrivit news.ro.
El a amintit că în zonele de carantină oamenii se pot deplasa doar în condiţii clare şi că nu vor putea veni autocare spre Iaşi din localităţile cu rată de incidenţă ridicată.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva ar putea fi scoasă mai devreme din Catedrală

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Totodată, edilul Mihai Chirica a declarat că este posibil ca racla cu sfintele moaşte să fie scoasă mai devreme din Catedrală decât în anii precedenţi, astfel încât să fie evitată aglomeraţia.
“Fac apel la înţelepciunea fiecărui pelerin să înţeleagă că sfânta este permanent aici. Este adevărat că ziua ei este pe 14 octombrie, dar poate fi oricând vizitată în cursul anului. În ultimele zile, o parte dintre pelerini au trecut deja pe la sfintele moaşte, au venit oameni de pe tot teritoriul României. Noi ca primărie susţinem ideea Mitropoliei ca sfintele moaşte să fie scoase mai devreme din catedrală”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Mitropolia Moldovei, pelerinaj fără restricții la moaştele Sfintei Parascheva

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va anunţa în cursul zilei de miercuri programul manifestărilor religioase.
Anterior, reprezentanții mitropoliei anunțau că și-ar dori ca pelerinajul organizat la Iași de Sf. Cuvioasa Parascheva, în perioada 13 – 15 octombrie, să se desfășoare fără niciun fel de restricții, în ciuda scenariului roșu generat de situația epidemiologică.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.