October 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

„Dacă ar fi fost vaccinați, aici ar fi fost gol”. Strigătul de ajutor al medicilor, după un nou record de infectări

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roAvem un record de infectari în Capitală, de 10,31 la mia de locuitori, iar specialiștii cred că creșterea va continua.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Medicii sunt copleșiți de situație. Într-o încercare disperată de a ajuta cât mai mulți suferinzi, înghesuie tărgile printre paturi ori îi conectează la oxigen direct de pe scaune.„Nu înțeleg cum de le este mai frică de vaccin decât de boală”, spune disperată o doctoriță. Ajunși la capătul puterilor, unii medici consideră că autoritățile ar trebui să ceară ajutor din străinătate.
Craiova – izolatorul Spitalului Județean. Zeci de tărgi au fost amplaste printre paturi. Sunt atât de mulți cei care au COVID-19 încât unii așteaptă inclusiv pe scaune, cu măștile de oxigen pe figură.„Este unul sigur vaccinat pe jumătate. Restul, din 33 de pacienți care sunt aici, toți sunt nevaccinați. Dacă ar fi fost vaccinați, aici ar fi fost gol. Acesta este oful meu. Pentru că noi murim și muncim aici și dacă acești pacienți erau vaccinați, nu ar fi fost aici”, spune un cadru medical. „Sunt tratați complet, primesc oxigen suplimentar. Primesc tratament complex de Terapie Intensivă”, a declarat Cristina Geormăneanu, directorul medical al Spitalului Județean Craiova.Crunt este și la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Capitală. Sunt 31 de pacienți în plus peste numărul de locuri.
„Practic saloanele cu 2 paturi s-au transformat în saloane cu 3, holurile sunt pline de paturi unde este posibil. Dificultatea momentului nu poate fi exprimată în cuvinte, mai mult decât în imagini. Reacționează violent atunci când îi întrebăm dacă sunt vaccinați”, a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Instutului „Marius Nasta”. Iar la Iași într-o singură gardă, la Spitalul „Sfântul Spiridon”, au murit 5 oameni.„Suntem cu o capacitate depășită, toate ventilatoarele din UPU, inclusiv din punctul nostru de lucru de la Târgul Frumos, sunt ocupate”, a transmis dr Diana Compoeșu, medic șef al UPU SMURD Iași.1468 de pacienți cu forme grave ale infecției COVID-19 ocupă în acest moment un pat de Terapie Intensivă. Asta înseamnă că sunt ocupate toate locurile din secțiile AȚI dedicate lor, plus încă 24 din rezervă operațională.Însă numărul celor care au nevoie de oxigen – invaziv sau non-invaziv – este cu mult mai mare. În Unitățile de Primiri urgențe, la nivel național sunt internați 1501 bolnavi – 42 sunt intubați și ventilati mecanic Unii dintre medici cred că România ar trebui să ceară ajutorul celorlalte țări.„Probabil prin transferul unor pacienți spre alte țări care ne pot ajuta, lucru pe care l-a făcut și Italia și Franța și Germania. E un mecanism de ajutor reciproc”, a declarat Cristian Oancea, manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. După incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, Ministrul de Externe al Ungariei a scris pe Facebook că țara lui ne poate ajuta în tratarea pacienților cu SARS-CoV-2. Autoritățile din România nu exclud această variantă.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.