October 23, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cât de posibilă este o nouă alianță de guvernare, după ce Florin Cîțu a rămas fără susținere în Parlament

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roVideo

Klaus Iohannis spune că le-a dat partidelor timp de gândire până la discuţiile cu el, după succesul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Până săptămâna viitoare însă, strategiile şi alianţele se pot schimba. 

Vezi și

După opt luni la Palatul Victoria, Florin Cîțu și-a pierdut susținerea politică după cele 281 de voturi îndreptate împotriva sa în Parlament. Chiar dacă a pierdut încrederea Parlamentului, prim-ministrul, de azi interimar, nu şi-a pierdut încrederea în puterile sale și spune că ”guvernarea va fi făcută tot în jurul valorilor liberale”.
Însă, deocamdată, Florin Cîțu nu mai are nicio șansă să își facă o majoritate în Parlament pentru a conduce noul Guvern.

PSD vrea guvern de tehnocraţi

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Deocamdată, potrivit surselor Observator, planul PSD este să meargă la Palatul Cotroceni fără o propunere de premier pentru a ajunge la alegeri anticipate.
Pe de altă parte, USR a anunțat că va susține orice premier PNL, în afară de Florin Cîțu. Chiar și așa, și usr-iștii au propriile variante pentru funcția de prim-ministru: Dacian Cioloș, Dan Barna sau Cristian Ghinea.
UDMR, alături de PNL

De asemenea, UDMR va rămâne alături de PNL, în vreme ce parlamentarii AUR vor cere un guvern de tehnocrați.
Așa cum reiese din cele de mai sus, deocamdată nu există nicio variantă care să cumuleze o majoritte de 234 de voturi în Parlament, iar soluția ar putea veni tocmai de la Palatul Cotroceni.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.