October 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

O familie cu nouă copii din Iaşi a rămas pe drumuri după ce un incendiu violent le-a distrus casa

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roO familie din judeţul Iaşi a rămas pe drumuri după ce un incendiu violent le-a distrus toată agoniseala de o viaţă.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Oamenii, care îşi cresc cei opt nepoţi cu vârste cuprinse între 1 an şi jumătate şi 8 ani şi o fetiţă de 13 ani au nevoie de mare ajutor ca să-şi ridice o nouă casă până vine iarna. Primii care au sărit în ajutor sunt chiar vecinii şi oamenii din comunitate.Casa celor doi soţi din comuna Lungani a fost cuprinsă de flăcări acum câteva zile. Proprietarii se aflau cu treburi la animale, în câmp, când focul a izbucnit din spatele casei şi s-a extins în toată gospodăria. Pârjolita cu totul, locuinţă a fost pusă la pământ.
Proprietar, Dinu Marchidan: “Când m-am întors deja flacăra era extinsă pe o suprafaţă de 60 mp lungime. Nu s-a mai putu alege nimic, numai ce era pe noi în timpul ăla”.În zadar au încercat vecinii să ţină focul sub control, până să ajungă pompierii, toată casa era în flăcări. Rămaşi doar cu hainele de pe ei, proprietarii au cerut ajutor preotului din sat care a mobilizat mai mulţi oameni să-I ajute să-şi ridice o casă nouă.
Adrian Tarnița, preot paroh sat Crucea: “A luat foc casa din temelii, o casă la care au muncit 2 oameni cu 6 copii şi alţi nepoţi pe care îi au în grijă şi ne-au sunat disperaţi că le-au ars toată munca din temelii”.Reporter: ”Aveţi nevoie de materiale de construcție?”
Adrian Tarnița: ”Da, materiale avem ca să dăm drumul la treabă, Oamenii ne ajută, facem o clacă şi muncim împreună”.Ionel Roşu, purtător de cuvânt ISU Iaşi: “Cauza probabilă de producere a incendiului este folosirea focului deschis în spații deschise. Au fost distruse diverse echipamente, electrocanise prceum şi materiale casnice”.Deocamdată, cei doi soţi cu fiicele lor de 13 şi 23 de ani, dar şi cu cei opt nepoţi locuiesc la rudele din sat.  Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.