October 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Calcule pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîţu: ce şanse are să treacă

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roACASĂ
  »  
Politic
  »  
Calcule pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîţu: ce şanse are să treacă

Video

Premieră în Parlament: premierul este atacat cu DOUĂ moţiuni de cenzură. Proaspăt uns șef de partid, Florin Cîțu riscă să rămână fără funcția care l-a propulsat în fruntea liberalilor. Peste exact o săptămână, premierul poate primi lovitura de graţie, dacă Parlamentul va vota moţiunea depusă azi de social-democrați. Cealaltă moţiune, depusă de AUR şi USR PLUS, a fost din nou amânată, deși Curtea Constituţională a cerut Parlamentului să o voteze de urgenţă.

Vezi și

Florin Cîţu nu are timp să savureze victoria obţinută în competiţia pentru şefia PNL. “În Parlamentul României astăzi este un festival şi este o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer şi să destabilizeze România”, a declarat Florin Cîţu. Un festival de moţiuni şi o competiţie între cei ce vor capul premierului. În timp ce Curtea Constituţională discuta soarta moțiunii AUR-USR PLUS, social-democraţii au depus încă una, a lor.
Dacă moţiunea trece, Klaus Iohannis va trebui să desemneze alt premier

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

“Îi invit pe colegii mei de Parlament de la formaţiunea USR-PLUS şi AUR să vină să voteze această moţiune”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. Invitaţie acceptată, chiar dacă, în ciuda deciziei CCR, moţiunea AUR-USR PLUS a fost pusă, din nou, în aşteptare. “Vă aştept pe toţi românii să terminăm cu Cîţu, să terminăm cu nebunia asta”, a declarat George Simion, co-preşedinte AUR. “Biroul Naţional a mandatat reprezentanţii USR PLUS în BPR să voteze pentru susţinerea oricărei moţiuni pentru că fiecare zi cu Florin Cîţu este o zi pierdută pentru România”, a declarat Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR PLUS.

Premierul pare singur împotriva tuturor. Dacă PSD, AUR şi USR PLUS îşi mobilizează parlamentarii, Guvernul va cădea. Este nevoie de o majoritate de 234 de voturi pentru ca moţiunea să treacă. Un scenariu cu şanse mari de reuşită la votul de marţea viitoare. “Vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moţiune alături de PSD sau AUR. În acel moment, PNL nu va mai negocia cu USR”, a declarat Florin Cîţu. Dacă moţiunea trece, Klaus Iohannis va trebui să desemneze alt premier. Sau pe acelaşi Florin Cîţu. Însă dacă preşedintele insistă cu actualul şef al Guvernului, calea spre alegeri anticipate devine inevitabilă.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.