October 28, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Florin Cîţu, despre introducerea certificatului verde: “Nu văd o restrângere a drepturilor”

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roACASĂ
  »  
Eveniment
  »  
Florin Cîţu, despre introducerea certificatului verde: “Nu văd o restrângere a drepturilor”

Florin Cîţu, premierul României, a declarat că introducerea certificatului verde nu reprezintă o restrângere a drepturilor.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Declaraţia a fost făcută la Târgu-Mureş, acolo unde Florin Cîţu îşi prezintă moţiunea pentru şefia PNL. Premierul a folosit drept argument faptul că în întreaga Europa s-a folosit certificatul verde şi nimeni nu a considerat că reprezintă o încălcare a drepturilor civile. “Eu nu văd o restrângere a drepturilor aici, dar îi las pe specialişti să se pronunţe. Până atunci, vom folosi această metodologie. (…) A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara. Nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi. Nu văd de ce ar fi o restrângere a acestor drepturi aici în România. Din contră, sunt trei categorii foarte clare – persoane care sunt vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane testate”, a declarat Florin Cîţu, la Târgu-Mureş.
Declaraţiile premierului vin în contextul în care Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a afirmat că măsura introducerii certificatului sanitar ar trebui trecută şi votată în Parlament, nu introdusă printr-o hotărâre de Guvern. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat joi hotărârea prin care se introduce certificatul verde în localităţile în care rata de infectare este între 3 şi 6 la mie. Cu alte cuvinte, cei care vor să participe la nunţi, botezuri, spectacole sau să intre într-un restaurant sau cinematograf trebuie să facă dovadă că sunt vaccinaţi, au trecut prin boală sau sunt testaţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.