September 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Numărul cazurilor de Covid a depăşit pragul de 200 de milioane. Jumătate dintre ele au fost raportate în doar şase luni

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roNumărul cazurilor de Covid a depăşit pragul de 200 de milioane la nivel mondial. Totul pe fondul răspândirii variantei Delta. Jumătate dintre aceste cazuri au fost raportate în doar şase luni.

Potrivit Reuters, a fost nevoie de peste un an ca numărul de cazuri să ajungă la o sută de milioane, în timp ce în doar şase luni s-au înregistrat o altă sută. La nivel mondial, numărul deceselor provocate de Covid 19 a ajuns la 4,4 milioane de oameni. Conform analizei realizate de Reuters, numărul cazurilor de infectări a crescut constant în cel puţin 83 din 240 de ţări, iar numărul este în creştere în aproximtiv o treime dintre ţări, în special în rândul ţărilor care nu şi-au vaccinat jumătate din populaţie cu cel puţin o doză.
Datele oficiale arată că cel puţin 2,6% din populaţia lumii a fost infectată cu Covid 19, dar este foarte probabil că procentul să fie semnificativ mai mare din cauza numărului limitat de teste efectuate.

OMS propune un moratoriu pentru a treia doză de vaccin

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

În acest context, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a propus un moratoriu pentru a treia doză de vaccin anti-covid 19, cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie. În fapt, OMS vrea amânarea dozei trei astfel încât să existe un minimum de 10% persoane vaccinate cu cel puţin prima doză în ţările care nu au atins acest procentaj.
“Înţeleg grija şi nevoia guvernelor de a-şi proteja cetăţenii de varianta Delta. Dar nu putem accepta că sunt anumite ţări care au folosit deja mult prea mult din rezerva globală de vaccinuri”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. “Trebuie să ne concentrăm asupra acelor persoane care sunt vulnerabile, care sunt în grupele de risc şi au comorbidităţi. Trebuie să vaccinăm în primul rând aceste persoane”, a declarat Katherine O’Brien, director în cadrul OMS.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.