September 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ministerul de Interne precizează de ce s-a introdus genul și s-a scos tricolorul din cartea electronică de identitate

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.ro
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

După ce cartea electronică de identitate a fost lansată în premieră la Cluj-Napoca pe 2 august 2021, au apărut imediat obiecții legate de aceasta, altele decât cele privind stocarea de date biometrice și chip-ul integrat. Acestea vizează eliminarea steagului României, substituit de simbolul U.E. care circumscrie indicativul RO, și adăugarea mențiunii privind genul. 

În contextul promovării ideologiei gender la Bruxelles și București, teorie care pretinde că genul este un „construct social” fluid, care poate fi schimbat, cuvântul „gen” a căpătat o conotație care stârnește îngrijorări, născându-se involuntar paralelismul „identitate de gen” – „carte de identitate” și teama că noile documente ar putea valida multitudinea de genuri închipuite de propaganda LGBT (ceea ce în alte țări s-a întâmplat deja).

Ministerul Afacerilor Externe a ținut miercuri seară o conferință de presă despre noile cărți electronice de identitate, încercând să calmeze spiritele. Pe scurt, anexa la Hotărârea de Guvern 295/2021 ar recunoaște expres doar cele două genuri naturale, masculinul și femininul. Ar exista și posibilitatea înlocuirii cuvântului „gen” cu „sex”. Cât despre scoaterea steagului național de pe cardul de identitate, explicația oficială este că noul format obligă la introducerea steagului U.E., în timp ce tricolorul românesc n-ar mai fi încăput … din lipsă de spațiu. 

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

„S-a precizat în anexă că pentru proiectul pilot va cuprinde mențiune gen. Dar, HG stabilește că sunt doar două opțiuni: feminin și masculin. Nu există nicio altă intervenție. Regulamentul UE din 2019 amintește în preambul la punctul 24 de ‘sex’ și la punctul 27 de ‘gen’. În partea dispozitivă, la art. 3, alin. 2, paragraful 2, o sa vedeți că utilizează expresia ‘gen’, adică avem o dispoziție expres.

Suntem obligați să introducem steagul UE în interiorul căruia se află indicativul României, format din două caractere, RO. Standardul ne obligă să structurăm formatul documentului.

Documentul are un format mic, iar caracterele a trebuit să le reducem. Tehnic este aproape imposibil să introducem steagul României cu actualele tehnologii”, a declarat miercuri Cătălin-Aurel Giulescu, chestor de poliție al Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a MAI, citat de Ziarul Unirea. 
 
După cum ActiveNews a relatat luni, primele 5.000 de cărți electronice de identitate vor fi distribuite la Cluj-Napoca în cadrul unui proiect-pilot, urmând ca noul format să fie implementat treptat în întreaga Românie în următorii zece ani. 

Conferința de presă și explicațiile oferite de reprezentantul M.A.I. le puteți urmări integral în filmarea de mai jos:

 Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.