September 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cine sunt muncitorii morţi pe şantierul ilegal din Capitală. Mărturii tulburătoare: Am aflat de la televizor că el murise în altă parte

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roVideo

Rudele celor doi muncitori care au murit pe şantierul din centrul Capitalei au aflat de la televizor despre tragedie. Spun că niciun oficial nu i-a anunţat. Se gândesc acum să dea firma primăriei în judecată. Între timp, un reprezentant al ministerului Culturii, spune că nimeni din instituţia care deţine terenul nu ştia ce e cu această lucrare.

Vezi și

Cu vocea tremurândă şi lacrimi în ochi, soţia unuia dintre muncitorii îngropaţi de vii a povestit ce a vorbit ultima dată cu bărbatul de 53 de ani. Era cu doar câteva ore înainte de tragedie.
Emilia Moise, soţie muncitor: A venit pe la 2 jumate într-o mare grabă să ia flexul. Şi eu i-am spus că avea o programare la medic la 5 şi a zis că ştiu, mă duc repede, tai ţeava, şi mă întorc şi am timp să ajung. Am aflat ulterior de la televizor că el murise în altă parte de unde lucra. Reporter: Aveau echipamente de protecţie?Emilia Moise, soţie muncitor: Nu, salopete aveau şi bocanci.

Celălalt muncitor ucis de malul de pământ avea 58 de ani şi era instalator. Lucra pe un alt şantier, însă a fost chemat după ce s-a spart o ţeavă în şanţul unde şi-a găsit apoi sfârşitul.

”Zicea că ar fi agăţat-o cu excavatorul şi l-a luat la intervenţie. Automat când s-au băgat înăuntru şi s-a mişcat zidul, zidul s-a surpat. Nu s-au creat condiţii, s-a mers pe încredere.”
”Cine îmi plateşte mie viaţa omului meu că am rămas amărâtă cu trei copii. El era stâlpul casei, el ne aducea pâinica pe masă.”
Trei dintre colegii celor prinşi sub malul de pământ au fost audiaţi de poliţiştii de la Serviciul Omoruri.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

”Ştiaţi că se fac lucrări ilegale acolo? Fără autorizaţie? Nu, nu, nu.Aţi văzut momentul în care s-a dărâmat?Nu, nu. Am fost la o bancă şi am scos bani.Nu pot să vorbesc. Ce să vorbesc?”
Nereguli pe bandă rulantă scoase la iveală
Surse din anchetă spun că unul dintre muncitori nici măcar nu avea instruirea necesară pentru a lucra pe şantier. Mai mult, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Ministerul Culturii au confirmat că lucrările se făceau fără contract şi fără autorizaţie. Un secretar de stat din minister a spus public, pe pagina de Facebook, că:

”Nimeni dintre cei cu care interacționez zilnic în Ministerul Culturii nu știa ce se produce pe terenul unde a avut loc, ieri, accidentul mortal. Umblau zvonuri – în urma vizitelor zilnice ale primarului Negoiță – că se fac terase sau un teatru de vară.”
Lucrările din curtea ministerului erau executate de Administraţia Domeniului Public şi două firme ale Primăriei sector 3. Însă nimeni nu vrea să ofere un punct de vedere oficial cu privire la tragedie.
Gili Barbulescu, administrator firmă primărie S3: E o anchetă în curs. Au fost azi angajaţii mei acolo. Au dat declaraţie.Reporter: Aţi făcut ceva lucrări acolo?Gili Barbulescu, administrator firmă primărie S3: Atât pot să vă spun.

Cu o oră înainte de tragedie, Garda de Mediu amendase firma de construcţii pentru că depozita ilegal pământul scos din şanţ pe un teren viran din apropiere. Era a doua amendă în două săptămâni. Acum, după două vieţi pierdute, lucrările au fost oprite.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.