September 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Noua probă de escaladă sportivă, debut grandios la Tokyo. Cel mai bun căţărător din lume luptă să ajungă în vârful podiumului

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roVideo

Debut în stil mare la Olimpiadă pentru noua probă de escaladă sportivă. Cel mai bun căţărător în viaţă, un adevărat Spiderman, concurează la Tokyo. Cehul Adam Ondra este pregătit să cucerească Jocurile Olimpice, după ce a reuşit să aibă la picioare cele mai dificile stânci din lume.

Vezi și

”Întotdeauna m-am considerat un căţărător pe stânci. Am nevoie de piatră ca să simt că trăiesc!”Se spune că poate escalada orice. El este Adam Ondra. Mişcările lui sunt comparabile cu ale lui Spiderman. Parte atlet, parte mit, este o legendă. De când a intrat în sportul internaţional, la 20 de ani, a dominat cele mai dificile stânci din lume.
Sportivul încearcă trasee ce par imposibile pentru un om

Traseul “Silence,” într-o peşteră norvegiană, a fost considerat imposibl de escaladat pentru un om. Ondra a reuşit. În 2018, cehul a ajuns şi în România unde a urcat pe cel mai dificil traseu din ţara noastră – peretele stâncos al cascadei Vânturătoarea din Băile-Herculane.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Să atingă imposibilul rămâne ambiţia cehului. Iar cele 20 de medalii de aur câştigate în ultimii 8 ani au fost doar antrenamentul pentru cel mai înalt ţel de până acum. La 28 de ani, Adam Ondra luptă astăzi să urce până în vârful podiumului de la Tokyo.
”Un ţel cu totul nou pentru escaladă. Primele Jocuri Olimpice din istorie unde este inclusă şi escalada.”
Ca să câştige o medalie la Tokyo, căţărătorii concurează la trei probe diferite. Una tehnică, una de rapiditate şi o alta de anduranţă. Şase sporturi olimpice au fost introduse, în premieră, la Olimpiadă. Alături de skateboard şi surfing, escalada sportivă este printre cele mai spectaculoase. Fie că este de interior sau de exterior, în ultimii ani, escalada a devenit tot mai populară printre tineri, inclusiv cei români.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.