September 28, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Preşedintele Tunisiei l-a demis pe premier şi a lăsat parlamentarii fără imunitate, după protestele violente pe fondul agravării crizei Covid

2 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.roPreşedintele tunisian Kais Saied l-a demis pe prim-ministrul Hichem Mechichi şi a suspendat activitatea parlamentară, după ce în ţară au avut loc numeroase demonstraţii violente în legătură cu situaţia economică şi gestionarea pandemiei, relatează Euronews.

Preşedintele Tunisiei l-a demis pe premier şi a lăsat parlamentarii fără imunitate, după protestele violente pe fondul agravării crizei Covid Profimedia Images

Kais Saied a ridicat imunitatea tuturor parlamentarilor şi a spus că va numi un prim-ministru în orele următoare pentru a readuce calmul în ţară.
„Potrivit Constituţiei, am luat deciziile cerute de situaţie pentru a salva Tunisia, statul şi poporul tunisian”, a spus Saied după o întâlnire de urgenţă cu oficialii din Apărare. „Trecem prin cele mai delicate momente din istoria Tunisiei. Nu este vorba despre o suspendare a Constituţiei, nici despre o abatere de la legitimitatea constituţională, lucrăm conform legii”, a adăugat el.

După anunţul făcut de Saied, oamenii au ieşit în stradă pentru a sărbători.

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Mişcarea islamistă Ennahdha, forţa dominantă în Parlament, a spus într-un comunicat publicat online că este vorba despre „o lovitură de stat împotriva revoluţiei şi Constituţiei”. A fost subliniat că „susţinătorii şi poporul tunisian vor apăra revoluţia” din 2011.
Duminică, mii de oameni au sfidat restricţiile impuse în contextul pandemiei şi temperaturile ridicate pentru a demonstra în Tunis şi alte oraşe. Forţele de securitate au intervenit în forţă, mai ales în capitală. Au fost făcute mai multe arestări, scrie News.ro.
După un an de conflicte cu Mechichi şi liderul Ennahda, Rached Ghannouchi, care este şi preşedinte al Parlamentului, preşedintele Saied a declarat că armata va prelua gestionarea pandemiei.

Unii analişti au văzut această mişcare ca o încercare a acestuia de a-şi extinde puterile dincolo de rolul în politica externă şi militară atribuit preşedintelui în constituţia din 2014.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.