August 1, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Argentinienii pot alege “X” pe buletin, în loc de femeie sau bărbat. Președinte: “Există alte identităţi şi ele trebuie respectate””

2 min readArgentina a dezvăluit un nou sistem naţional de identitate pentru oamenii care se identifică drept non-binari, scrie BBC.

Alberto Fernandez (dreapta) cu fiul său, Estanislao Fernandez Profimedia Images

Potrivit legislaţiei naţionale, argentinienii aveau dreptul de a se identifica neutri din punct de vedere al genului. Dar acest lucru nu a fost reflectat în acte, rezidenţii putând doar să aleagă „masculin” sau „feminin”. Acum, oricine aplică pentru un nou document de identitate poate selecta „x” pentru gen.
Argentina este prima ţară sud-americană ce adoptă acest nou sistem, după ce preşedintele Alberto Fernández a semnat un decret. La o ceremonie care a avut loc la Buenos Aires, el a dezvăluit noile carduri şi a emis primele trei astfel de documente. „Există alte identităţi pe lângă bărbat şi femeie şi ele trebuie respectate”, a spus Fernández. „Ideal va fi atunci când noi toţi vom fi ceea ce suntem şi nimănui nu-i va păsa de genul oamenilor”.

Sistemul non-binar, adoptat în Canada, India şi Noua Zeelandă

Alberto Fernández, care a fost ales preşedinte în 2019, a susţinut permanent reformele sociale progresive. Anul trecut, guvernul lui de centru-stânga a legalizat avortul, iar Fernández şi-a susţinut public fiul, Estanislao, student la design şi cunoscut travestit. La începutul acestui an, Argentina a introdus o taxă pentru cei mai bogaţi locuitori ai săi, pentru a sprijini plata pentru materialele medicale şi salvarea întreprinderilor.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.