August 1, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un colţ de rai din judeţul Braşov, transformat în groapă de gunoi: “Ăsta e focar, e boală completă. Nu vedeţi ce miros degajă?”

2 min readDe Claudiu Loghin.Publicat: 18.06.2021, 07:06.
Actualizat: 18.06.2021, 09:58

Unul din cele mai frumoase locuri din judeţul Braşov este sufocat de deşeuri. Mormanele de gunoaie zac pe malul râului, iar la orice creştere a debitului acestea sunt plimbate şi împrăştiate pe pajişti verzi şi printre brazi, în locuri în care oamenii ar trebui să se bucure de aer proaspăt, de munte. În plus, gunoaiele se adună ilegal, chiar în apropierea principalei surse de apă potabilă a municipiului Braşov.

Vezi și

La poalele masivului Piatra Mare, zona de sud-est a municipiului Săcele poate să fie un adevărat colţ de Rai. Din păcate, cei care trec prin zonă nu pot vedea masivul de munţii de gunoaie aruncate la întâmplare.
La mică distanţă, chiar la marginea Drumului Naţional 1A, pericolul e la fel de mare. Acolo sunt lacul de acumulare Tărlung şi uzina de tratare a apei potabile pentru municipiul Braşov.

“Ăsta e focar, e boală completă. Nu vedeţi ce miros degajă? Acum, dar când dă căldura” sau “Se aruncă de foarte mult timp. 20-30 de ani de când mă ştiu, tot se aruncă pe acolo” sunt doar câteva dintre reacţiile oamenilor care locuiesc în zonă. Autorităţile adună periodic gunoaiele din depozitele ilegale. La câteva zile după acţiunile de ecologizare, însă… gropile de gunoi sunt iar pline.

“Am şi montat o barieră pentru a nu se mai depozita gunoaie pe drumul forestier, Valea Gârcinului. Din păcate, a doua zi bariera a fost distrusă. Am repus-o a trei zi, a patra zi a fost tăiată complet”, a declarat Virgil Popa, primarul din Săcele.
“Acolo sunt nişte probleme care se tot repetă periodic. Împreună cu Poliţia Locală încercăm să le dăm de capăt. Probabil că educaţia este singura modalitate prin care populaţia să conştientizeze, să înţeleagă că practic ne facem rău unii altora şi trăim într-un mediu poluat”, spune şi Mircea Paraschiv, comisar şef la Garda de Mediu Braşov.
700 de mii de lei cheltuie autorităţile locale din Săcele, în fiecare an, pentru curăţenia din acea zonă. Doar luna trecută, de la poalele Pietrei Mari au fost adunate 180 de tone de deşeuri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.