August 4, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Taberele internaționale pentru elevi au fost reluate. Părinții plătesc în jur de 3.000 euro

2 min readDupă atâta izolare şi viaţă restrânsă la mediul online, taberele internaționale pentru elevi au fost reluate.

Dubai, Statele Unite sau Elveția sunt unele dintre locurile în care tinerii pot ajunge pentru a face cursuri de limbi străine şi a se pot familiariza cu viaţă şi cultura locului.Unii adolescenţi plănuiesc chiar să își continue studiile în străinătate. Costurile sunt însă de câteva mii de euro.Cătălin este elev în clasa a 7-a, în Cluj-Napoca, iar anul acesta a fost deja într-o tabără în străinătate, în Dubai.Deși a avut un program încărcat, tânărul a făcut și cursuri intensive de limba engleză în cele două săptămâni pe care le-a petrecut în Dubai. Excursia educativă a costat 2.700 de euro.
Mihaela Moldovan, mama Cătălin: „Taberele internaționale le deschide puțin orizontul. Îmi doresc să meargă să vadă culturi, țări. L-am trimis cu toată încrederea.”Melinda și Krisztina din Târgu Mureș urmează să meargă în cea de-a cincea lor tabără internațională. După Cipru, Dubai, Edinburgh și New York, cele două surori vor merge în această vară la Miami.Toth Melinda: „E foarte tare, simţim că suntem … ca adulţii.”Toth Krisztina: „Mie îmi place foarte mult America. Îmi place să vizitez oraşele şi să învăţ limba engleză. Dacă nu venea Covidul mergeam anul trecut.”Părinții au plătit deja tabăra fetelor, în total 6 mii de dolari pentru amândouă.Toth Zsigmond, tatăl feţelor: „Socializarea, cunoaşte alte popoare, plus limba engleză unde deja una dintre fete a dat examen Cambridge.”Mara urmează să ajungă în Elveția. Părinții ei au plătit 3.200 de euro pentru tabără.
Mara: „Este un fel de exersare pentru viitor. Că nu mai ești dependent de familie.”În general, costurile nu includ prețul biletului de avion sau eventualele taxe de pașaport ori viză. Prețul crește proporțional cu durata taberei, iar cea mai scumpă ajunge la 8 mii de euro.Andrei Henegar, organizator tabere internaționale elevi: „Deja am avut un grup de elevi, în luna aprilie. Cei mai mulți dintre elevii din taberele noastre deja sunt vaccinați sau urmează să termine schema de vaccinare.”Pentru a putea merge în astfel de tabere, copiii trebuie să prezinte fie un test negativ PCR, fie dovada că au anticorpi sau că sunt vaccinați cu schema completă.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.