August 1, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cel mai prematur copil din lume și-a sărbătorit prima aniversare, după ce neonatologii i-au dat 0% șanse să supraviețuiască

2 min readVideo

Un bebeluș venit pe lume prea devreme, iar la naștere cântărea mai puțin de 500 de grame, a depășit orice așteptări și tocmai și-a sărbătorit prima aniversare, devenind cel mai prematur copil care a supraviețuit, potrivit Guinness World Records.

Cel mai prematur copil din lume și-a sărbătorit prima aniversare, după ce neonatologii i-au dat 0% sanse să supraviețuiască Captura YouTube

Când Richard Scott William Hutchinson s-a născut prematur la cinci luni, recunoscut de Guinness World Records drept cel mai prematur copil din lume, medicii le-au spus părinților lui să se pregătească pentru ce e mai rău.
Richard s-a născut la spitalul pentru copii din Minnesota din Minneapolis, SUA, după ce mama sa, Beth Hutchinson, a suferit complicații medicale care au determinat-o să intre în travaliu.

Richard s-a născut cu 131 de zile înainte de termen
Născut cu 131 de zile înainte de termen, Richard era atât de mic încât părinții săi îl puteau ține într-o palmă.
„Când Rick și Beth au primit consiliere prenatală cu privire la ce ar trebui să se aștepte în perioada următoare de la un bebeluș născut atât de devreme, echipa noastră de neonatologie le-a spus că cel mic are 0% șanse de supraviețuire”, a declarat dr. Stacy Kern, neonatologul lui Richard la Children’s Minnesota, potrivit CNN.

„Știam că primele săptămâni din viața lui Richard vor fi foarte dificile, dar am simțit că, dacă ar reuși să treacă peste ele, va fi un supraviețuitor”, a mai spus medicul.
Bebelușul a stat șase luni în spital, după naștere
Din cauza pandemiei de coronavirus, părinții lui Richard nu au putut să stea peste noapte cu el la spital, iar ceilalți membri ai familiei sale nu l-au putut vizita.
Așadar, părinții au parcurs zilnic drumul spre spital pentru a-i fi alături micuțului Richard.

“Ne-am asigurat că suntem acolo pentru a-i oferi sprijin. Cred că asta l-a ajutat să treacă prin asta pentru că știa că se poate baza pe noi”, a povestit tatăl băiețelului care a împlinit un an.
În decembrie 2020, după ce a petrecut mai mult de șase luni în spital, Richard a reușit să plece acasă cu familia sa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.