August 1, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Alin, un salvamar român, erou în Italia după ce a salvat un adolescent de la înec

2 min readVideo

Un salvamar român este considerat “îngerul păzitor” al unei staţiuni de la Marea Mediterană. Zilele trecute, românul a salvat de la înec un adolescent de 15 ani, într-un alt sector de plajă decât cel pe care-l avea în grijă. Iar acum un an, tot el a resuscitat un copil scos din mare aproape fără viaţă. 

Vezi și

Un adolescent a intrat în mare pe o plajă din Ostia, staţiunea maritimă cea mai apropiată de Roma. La scurt timp după ce a intrat în apă i s-a făcut rău. În câteva minute, băiatul s-ar fi înecat. Din fericire pentru el, pe o plajă privată din apropiere era la post Alin Stoian, un salvamar român care a observat imediat incidentul. A alergat mai bine de o sută de metri, l-a scos pe tânăr din apă şi a reuşit să-i salveze viaţa.
“Era la cinci – zece metri de mal. L-am scos din apă şi am făcut tot ce trebuia să facem, reanimare şi toate celelalte, l-am dus la postul de prim ajutor, de unde l-a luat ambulanţa”, spune Alin Stoian.

Anul trecut, român a readus la viaţă un băieţel de 12 ani

În vârstă de 39 de ani, Alin Stoian nu este la prima faptă de acest gen. Anul trecut a readus la viaţă un băieţel de 12 ani, care nu mai respira după ce fusese scos din valuri. Românul nu va uita niciodată mulţumirile mamei copilului căruia i-a dăruit o nouă viaţă. Alin are, însă, o nemulţumire: primăria nu angajează salvamari pentru plajele publice decât de la 1 iulie. Aşa că el şi colegii săi trebuie să supravegheze o suprafaţă mult mai mare de plajă, deşi n-ar fi datoria lor. Şi se tem că nu vor putea, mereu, să ajute pe toată lumea.
“Pentru noi este o problemă gravă. De fiecare dată când se întâmplă ceva, trebuie să intervenim. Şi se întâmplă des, e o nebunie”, povesteşte salvamarul român.
Originar din Craiova, tată a doi copii, Alin veghează de zece ani plajele italiene. Iar în timpul liber participă la aşa-numite “curse spartane”, competiţii cu obstacole, extrem de dure. Astfel îşi menţine şi condiţia fizică pentru a fi mereu gata să salveze alte vieţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.