August 4, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Militarii din Alba au construit pe râul Mureș un pod din pontoane în doar 30 de minute

2 min readO tabără militară a fost ridicată în Alba, pe malul râului Mureș. Acolo soldaţii şi-au arătat îndemânarea. În doar 30 de minute au construit un pod din pontoane.

Dar au lucrat şi la unul metalic. Însă pentru acesta a fost nevoie de zile în şir de muncă.Podul din pontoane, care poate fi folosit în cazul unor inundaţii, a fost ridicat de 24 de soldaţi în doar o jumătate de oră.Daniel Marcu – comandantul companiei pontonieri Batalionul 136 Geniu “Apulum”: “Sarcina maximă pe el e de 40 de tone forţă, lăţimea lui este de 75 de metri. E singurul pod din lume care poate fi folosit pentru fire de circulaţie, aia înseamnă că pe două poate fi evacuată tehnica, iar pe unul se poate introduce tehnica în luptă”.În apropiere, un alt pod a prins formă – de această dată unul metalic, lung de 110 metri. Soldaţii au lucrat o săptămână, câte 12 ore pe zi.
Dan Aron – Batalionul 136 Geniu “Apulum”: “Cea mai dificilă în construcţia podului a fost realizarea infrastracturii, care e o infrastructură de paleţi de piloţi”.În total, în tabără au fost 70 de militari.Marius Jurca – Batalionul 136 Geniu “Apulum”: “În cazul în care intrăm să ajutăm populaţia din cazul de calamităţi, antrenamentele în sine contează foarte mult, pentru că destul de complex montarea podului”.Iulian Gorun – ofiţer de relaţii publice Batalionul 136 Geniu “Apulum”: “Consider că ne-am atins obiectivele planificate – acelea de realizare a celor două puncte de trecere pe pod jos metalic şi pod de pontoane”.Astfel de exerciţii au loc în fiecare an.  Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.