August 4, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Getica 95, cel mai mare furnizor de energie de pe piața concurențială, va intra în insolvență

2 min readGetica 95 a cerut intrarea în insolvență. Getica 95 este cel mai mare furnizor de pe piața liberă de energie, iar conducerea firmei a explicat de ce s-a ajuns aici, subliniind că actualii clienți nu vor fi afectați.

 „Scopul companiei este acela de continuare a activităţii la aceeaşi calitate oferită şi la aceiaşi parametrii. Neîncasarea facturilor de la clienţi, majorarea preţurilor din piaţă de energie, lipsa unei legislaţii stimulative, la care s-a adăugat retragerea unor finanţări bancare au determinat Getica 95 Com să ceară protecţia prin legea 85/2014″, au explicat reprezentanţii companiei, într-un comunicat preluat de Agerpres.O dată cu majorarea preţurilor internaţionale la cărbune, gaze naturale şi petrol, au crescut şi preţurile pe piaţa internă, ceea ce a condus la o criză în piaţa de energie.În plus, preţul certificatelor de carbon s-a dublat în prezent faţă de cel de anul trecut (de la circa 20 euro/certificat în iunie 2020, în prezent un certificat CO2 se tranzacţionează cu peste 50 euro).
Toate acestea au determinat o creştere aproape exponenţială a preţurilor la energia electrică, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea europeană, au mai spus responsabilii companiei.„Dorim să depăşim foarte repede această perioadă de incertitudini cu care nu suntem obişnuiţi, împreună cu clienţii din portofoliul nostru pe care ii asigurăm pe această cale de toată consideraţiunea noastră. Getica 95 Com este unul dintre cei mai importanţi, serioşi şi competenţi furnizori de pe piaţa internă de energie. Vom folosi perioada următoare nu doar pentru a ne redresa activitatea, ci şi pentru a ne relua dezvoltarea”, a declarat Viorel Tudose, CEO Getica 95.Potrivit ultimului raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Getica 95 era, în ianuarie 2021, cel mai mare furnizor de energie de pe piaţa concurenţială, cu o cotă de 12,15%.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.