August 1, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cristiano Rolando a îndepărtat sticlele de Coca-Cola de pe masă în timpul conferinței de presă de la Cupa Europei, îndemnându-i pe oameni să bea apă. Ecoul acestui gest a fost scăderea cu 4 miliarde USD a acțiunilor producătorului de sucuri

2 min readActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!
Fotbalistul Cristiano Rolando, adept al unui stil de viață sănătos, a îndepărtat două sticle de Coca-Cola de pe masă la prima sa conferință de presă de la Euro 2020, campionat desfășurat în acest an din cauza pandemiei de anul trecut. El a dat la o parte ostentativ sticlele de Cola și a luat aproape de microfon sticla de apă plată rămasă, spunându-le oamenilor: Apă! Gestul aparent banal al portughezului a făcut ca acțiunile gigantului de băuturi carbogazoase să scadă cu 4 miliarde de dolari la bursă, o diminuare cu 1,6%, potrivit Diaspora.ro, care citează The Guardian.
Totul s-a întâmplat luni la Budapesta, înaintea meciului Portugalia – Ungaria. Un purtător de cuvânt al Euro 2020 a precizat ulterior că jucătorilor li se oferă la conferințele de presă apă, alături de Coca-Cola și Coca-Cola Zero. Acestea din urmă ar fi cele două sticle cu suc pe care le-a îndepărtat Rolando de pe masă. Ce putem spune cu siguranță este că sticla de apă nu era de la Borsec.
Gestul lui a fost repetat de Paul Pogba cu o sticlă de bere, o zi mai târziu. Pogba, jucător de culoare și musulman practicant, a dat afară din cadru sticla de Heineken în timpul conferinței de presă de marți seara de la Munchen, imediat după victoria Franței în meciul cu Germania. Pentru credincioșii islamici, alcoolul este interzis.

Heineken nu a comentat deocamdată gestul lui Pogba, însă The Coca-Cola Company a reacționat la atitudinea luată de Rolando, precizând că „toată lumea are dreptul să își aleagă băutura preferată”.
 
 

 Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.