August 4, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

CSID. Cât timp încă există dinţi de lapte, scrâșnitul din dinţi – este normal. Explicația medicilor

2 min readCât timp încă există dinţi de lapte, bruxismul – adică scrâșnitul din

dinţi – este normal. Nu arată nici perioade stresante ale copilului şinici probleme ortodontice. Când trădează afecţiuni? Vă spunem imediat la ce se întâmplă, doctore? Totuşi, după 7 ani, copilul are nevoie de evaluarea medicului ortodont. Explicăm.
În perioada de creştere, când pe arcade există atât dinţi de lapte cât şi dinţi permanenţi, noaptea apar mişcări necontrolate pe orizontală. Aceste mişcări duc la o uzură accentuată a dinţilor de lapte.Denisa Zaharia, medic ortodont:” Prin aceasta uzură sunt stimulaţi dinţii de lapte astfel încât urmează procesul fiziologic de pierderea a lor, de uzură, burxismult e normal în perioada de creştere şi de schimbare a dentiţiei”.
La 13 ani, găsim pe arcade doar dinţi definitivi. Scriâșnitul dinţilor noaptea, după această vârstă, cere control la medicul ortodont.Ca să rămână sănătos pe termen lung, un dinte trebuie să primească forţele de masticaţie exact în axul lui. Adică de-a lungul rădăcinii.Nu se întâmplă aşa, vă semnalează în primul rând scrâşnitul dinţilor în cursul nopţii.Denisa Zaharia, medic ortodont: ”Când un dinte primeşte o forţă în afara axului, fie că se întâmplă când avem o disarmonie, când nu sunt aşezaţi corect pe arcadă sau au migrat, forţele sunt la nivelul axului şi sunt suprasolicitante, apar probleme la nivel de os. Fie resorbiție osoasă sau mobilitate în timp, ligamentele suferă”
Cum apar zogomotele din timpul somnului?
Denisa Zaharia, medic ortodont: ”Când apare un contact incorect între dinţii de sus şi cei de jos apare Un obstacul care impidică acestă muşcătura, acel obstacol e depăşit. Mandibula glisează dintr-o parte în alta şi apar nişte mişcări de uzură necontrolate mandibulare, se deplasează să evite orice contact”. În peste 90 la sută dintre cazuri este o probleme ortodontontică. Dacă medicul ortodont nu găseşte însă forţe anormale în cavitatea Orală, bruxismul arată anxietatea. Bogdana Bursuc, psiholog clinician: ”Pot vorbi despre presiunea pe care o pui pe tine, despre o sensibilitatea la abondon pe care o ai sau la separare”. Cu ajutorul psihologul, exercițiile pot corecta şi bruxismul. Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.