June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un copil din Constanţa, bătut cu cruzime de 11 colegi. Mama băiatului cere disperată ajutor: “I-au spus că taică-su face parte din ISIS, că omoară oameni”

2 min readVideo

De Evi Popa.Publicat: 11.06.2021, 20:06.
Actualizat: 11.06.2021, 20:10

Val de violenţe şi umilinţe în şcolile din toată ţara. O mamă cere disperată ajutorul după ce fiul ei a fost agresat de 11 colegi. Într-o altă şcoală, un băiat a fost filmat în timp ce era bătut cu cruzime de colegii de clasă.

Vezi și

În faţa colegilor agresori, băiatul încearcă să se apere. Fără nicio şansă. După minute bune de neputinţă, elevul caută refugiul în bancă. În zadar. Pentru majoritatea elevilor, incidentul e motiv de amuzament. Alţii recunosc imediat fenomenul.
Totul s-a întâmplat la doar o zi de la cazul unui elev din Capitală, victimă a bullyingului colegilor, care s-a aruncat pe geamul şcolii. Şi în cazul bătăii de la Constanţa, copiii erau nesupravegheaţi.

“În timpul pauzei şi, ulterior, respectiv cinci minute, după ce începuse cursul respectiv, cadrul didactic nu a fost prezent”, a declarat Sorin Mihai, Inspectoratul Judeţean Constanţa.

“Toleranţa noastră este zero în ceea ce priveşte violenţa. Am stat de vorbă şi cu părinţii copiilor implicaţi. În toate şcolile există astfel de comisii, da, avem la nivelul şcolii o astfel de comisie, doar că…”, a declarat Beatrice Roşcan, directoarea şcolii.
Revenirea, fizic, la şcoală a fost traumatizantă pentru un alt elev de clasa a V-a din Cumpăna. Calvarul copilului, spune părintele, durează de mai bine de doi ani.
“La ora de educaţie fizică, 11 copii au început să-l jignească, să-i spună că taică-su face parte din Isis, că omoară oameni. Că sora lui mai mare umblă neacoperită şi că este… Foarte urât, nici nu pot să reproduc. El, de când a început şcoala fizic, în online nu era nicio problemă, era în mediul lui, apoi îl durea capul, stări de vomă… Cu sănătatea chiar nu are nimic.Mi-am dat seama că nu e nici de la mate, nici de la română, e de la colegi”, a declarat Doina Tavlak, mama copilului agresat.

Inspectoratul şcolar Constanţa a cerut o anchetă după ce Observator a sesizat cazul. Şi a anunţat că luni, la prima oră, la şcoala din Cumpăna va fi un control pentru a lămuri situaţia.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.