June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Spatial Audio şi Losseless Audio: noile actualizări Apple de redare superioară a sunetului sunt acum disponibile

2 min readApple lansează cea mai nouă generație de redare a sunetului, care oferă calitate înaltă fără costuri suplimentare.

Spatial Audio şi Losseless Audio – noile actualizări Apple de redare superioară a sunetului sunt acum disponibile Shutterstock

Funcția Spatial Audio, cu urmărire dinamică a capului, oferă o experiență de sunet de tip “surround” pentru filme sau melodii, astfel încât pare că sunetul vine din jurul capului dumneavoastră. Câmpul sonor rămâne mapat pe dispozitiv, iar vocea urmărește actorul sau acțiunea de pe ecran.
Spatial Audio folosește tehnologia Dolby’s Atmos pentru a face melodiile să sune ca și cum sunetul ar proveni din jur. Conform Apple, Dolby Atmos este o experiență audio revoluționară, captivantă, care permite artiștilor să mixeze muzică, astfel încât sunetul să vină din toate părțile.

Melodiile trebuie editate special pentru format, ceea ce înseamnă că nu este disponibilă pentru toate piesele. Funcția poate opera doar cu un hardware specific. Astfel, utilizatorii pot accesa funcţia dacă dispun de un iPhone 7 sau alte modele mai noi, iPad-uri sau Mac-uri recente şi căşti AirPods.

Lossless Audio – muzică redată ca în original
Potrivit independent.co.uk, Apple a lansat și versiunea Lossless Audio, care are ca scop îmbunătăţirea calităţii de redare a sunetului. Abonații Apple Music vor putea asculta peste 75 de milioane de melodii în Lossless Audio exact la calitatea în care artiștii le-au realizat în studio. Această caracteristică elimină compresia care vizează menținerea dimensiunilor fișierelor mici și utilizează lățimi de bandă reduse.
Opţiunea poate fi activată din setările telefonului. Melodiile redate prin Lossless Audio consumă însă considerabil mai multe date atât pentru descărcare, cât și pentru stocare. Din acest motiv, specialiştii recomandă folosirea funcţiei când este disponibilă conectarea la WiFi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.