June 12, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Primarul din Ștefăneștii de Jos, care ar fi abuzat o fată de 12 ani, va fi cercetat în stare de libertate

2 min readPrimarul din Ștefăneștii de Jos, care ar fi abuzat o fată de 12 ani alături de alți bărbați, va fi cercetat în stare de libertate. Edilul a fost reținut joi seară, însă a fost eliberat din arestul central în cursul zilei de vineri.

„La data de 11.06.2021, dosarul a fost înaintat unității de parchet cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și de luare a măsurii arestării preventive, suspecții fiind sub puterea măsurii preventive a reținerii. Prin ordonanța procurorului din aceeași dată a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală și a fost revocată măsura reținerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecții în stare de libertate. Totodată, procurorul de caz a emis o ordonanță cu dispoziții privind activitățile ce urmează a fi efectuate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.Primarul Robert Ștefan a fost luat din pat joi dimineață de anchetatorii care au descins inclusiv la Primărie, dar și la trei adrese din județul Ilfov.Anchetatorii au făcut percheziții joi dimineață și la casa primarului din Ștefănești. Polițiștii și procurorii au căutat probe care să îl lege pe primar de presupusul viol.Primarul este acuzat că împreună cu alti indivizi ar fi abuzat o copilă de 12 ani, la finalul anuluI 2017. În urma abuzului, fata a născut la o maternitate din Capitală. Medicii au anunțat imediat poliția.
Ancheta a înaintat greu pentru că victima a fost amenințată și șantajată să nu spună ce i s-a întâmplat.După mai bine de trei ani, indivizii care ar fi profitat de ea, printre care și primarul, dar și cel care a șantajat-o pe copilă, au ajuns la audieri.Rudele primarului s-au adunat la vila acestuia, însă au refuzat să comenteze acuzațiile grave care i se aduc lui Robert Ștefan.Alti cunoscuți ai primarului s-au instalat la o terasă din apropierea Inspectoratului de Poliție Ilfov.Robert Ștefan este primarul localității Stefanestii de Jos din anul 2016, iar soția lui lucrează la Consiliul Județean Ilfov. Conform declarației de avere primarul are cinci autoturisme, mai multe case, 18 terenuri agricole și șase terenuri intravilane.Victima, care acum are 15 ani, a fost inclusă într-un program de protecție socială și este consiliată psihologic.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.