June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

“Luca”, filmul care te învaţă să te simţi confortabil în propria piele

2 min readVideo

“Luca”, filmul companiei Pixar face un apel la toleranţă şi vrea să-i înveţe pe cei mici să se respecte unii pe ceilalţi. Un mesaj necesar într-o perioadă în care discriminarea şi bullyingul par să fi explodat în toată lumea. Povestea a doi monştri marini prieteni care ajung printre oameni şi trec printr-o mulţime de peripeţii are premiera în cinematografele americane în câteva zile.

“Nu ai voie să te apropii de suprafaţă. Ai înţeles? La suprafaţă se află numai lucruri bune. Mers, aer, cerul, norii, soarele”. Aşa îşi încep aventura în necunoscut Luca şi Alberto, doi monştii marini care se pot transforma în oameni atunci când păşesc pe pământ.
Odată ajunşi printre oameni, cei doi prieteni învaţă o lecţie dură: lumea nu este prietenoasă cu cei diferiţi.

Jacob Tremblay, actor: “Mesajul este simplu: Nu judeca pe cineva după cum arată! Este foarte, foarte important să îi învăţăm asta pe copii pentru că hărţuirea este o problemă gravă”.

Peripeţiile prin care trec îi fac pe cei doi eroi să înţeleagă că este important să nu încerce să se schimbe pentru alţii şi să se accepte aşa cum sunt.
Filmul care te învaţă să te simţi confortabil în propria piele
Jack Dylan Grazer, actor: “(n.r. Te învaţă ) să te simţi confortabil în propria piele şi să înveţi să străluceşti precum persoană care te-ai născut să fii”.

O altă lecţie improtantă pe care filmul încearcă să le-o prezinte tinerilor este legată de valoarea unei prietenii adevărate. De altfel aventurile din copilărie au fost sursa de inspiraţie pentru film.
Enrico Casarosa, regizor: “Experienţele mele din copilărie şi prietenia cu cel mai bun prieten al meu au stat la baza acestui film”.
Realizarea peliculei a fost o adevărată provocare. Înregistrările s-au făcut în online, iar interacţiunea dintre actori a fost minimă.
Jacob Tremblay, actor: “E amuzant că nici măcăr nu am lucrat împreună. Totul s-a făcut online. E o nebunie”.

Jack Dylan Grazer, actor: “Nici măcar nu mi-au spus cine mai joacă în film până nu s-au încheiat înregistrările”.
Luca va avea premiera în cinematografele americane în 18 iunie. În aceaşi zi va putea fi urmărit online din orice ţară a globului prin intermediul unei platforme de streaming.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.