June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Loredana Chivu, despre scandalul pacientelor mutilate: Am fost aproape de moarte. Am început să am infecţii

3 min readVideo

Scandalul pacientelor mutilate la o clinică celebră din Capitală scoate la iveală noi victime. După cazul medicului fals Matteo Politi, în anul 2019 la aceeaşi clinică au fost controale şi multe plângeri penale. Degeaba, clinica şi-a reluat practicile şi scandalul de acum este un nou simptom al unui sistem incapabil să protejeze oamenii de şarlatani.

Vezi și

Rând pe rând, vedete şi cliente care au avut încredere în această clinică au depus mărturii. Loredana Chivu le-a mărturisit reporterilor Observator că a văzut moartea cu ochii chiar în perioada în care era imaginea clinicii.
Loredana Chivu: Am fost aproape de moarte după cele opt operaţii eşuate ale lor. Erau depăşiţi de situaţie, dar mie nu mi-au spus. Substanţa s-a inflamat, infectat, contaminat. Am început să am infecţii.

Fosta asistentă TV a schimbat clinica şi i-a dat în judecată pe cel cu care încheiase colaborarea. Managerul care, când s-a văzut cu clinica închisă în 2019 de DSP, a schimbat numele, dar nu şi practicile, spun procurorii.

Loredana Chivu: În momentul în care a făcut această schimbare, rămânând acelaşi patron, l-am dat în judecată direct pe el, persoană fizică, Valentin Burada.
Şi Alina spune că a avut intervenţii eşuate la aceeaşi clinică. Şi a mers în Turcia ca să repare răul făcut. O publicitate bună şi puţine explicaţii înainte de intervenţie. Asta acuză fostele paciente. Fetele mergeau pe încredere şi pe recomandările primite pe internet. Şi în multe cazuri nu ştiau nici ce medic face intervenţia şi nici ce fel de substanţă se folosesc.
Valentina, victimă: I-am întrebat dacă trebuie să fac nişte analize înainte de intervenţie, mi-au spus că nu este necesar. Mi-au dat acel contract, consimţământ cu 20 de minute înainte să plecăm spre spital.

Şi pe mai multe grupuri de pe Facebook au început să curgă plângerile cu privire la clinică după percheziţiile anchetatorilor.
“Nici măcar nu îţi arată ce îţi injectează. Îţi zice să te aşezi şi atât ”
“Nu am primit nici măcar bon fiscal la operaţia de 7.000 de euro (mi s-a sugerat să îi am cash)”
Clinica continuă să facă programări

Ce se întâmplă acum la clinică? Se fac în continuare programări. Nu s-au făcut reţineri după audieri, iar poliţiştii au spus că deocamdată nu pot da mai multe detalii pentru că ancheta este la nivel internaţional. Medicii continuă să profeseze. Iar repercursiunile pot să fie extrem de grave în cazul operaţiilor estetice făcute de cei care nu sunt specializaţi şi nu au drept de liberă practică.
Dana Jianu, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Estetică: La mine la cabinet la consultatii au venit oameni care au ridicat probleme deosebit de grave, inclusiv punerea vietii in pericol sau amputatie de san, de exemplu. Publicul în general, mai ales acesta vulnerabil, nu se interesează prea mult. Iau media socială ca pe o Biblie. Iau de bună această reclamă. Dacă reclamă spune că este doctor și persoană respectivă nu este nici măcar doctor.

Societatea Română de Chirurgie Estetică anunţă înfiinţarea unui TELVERDE. Unul ar mai fi funcţionat şi după scandalul din 2019, la Direcţia de Sănătate Publică. Singura instituţie care ar putea să controleze aceste clinici. Dar doar dacă ştiu de ele pe cale oficială atunci când cer avizele de funcţionare.
În 2019, fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a depus o plângere penală după ce clinica a fost închisă, însă scandalul de astăzi arată că măsurile de atunci au fost ineficiente. Direcţia de Sănătate Publică nu a răspuns solicitărilor reporterilor Observator dacă au monitorizat sau dacă au făcut alte controale. Ultimul caz de medic estetician fals a fost chiar anul acesta în mai, când o tânără a fost trimisă în judecată după ce a fost acuzată că a mutilat zeci de tinere după ce s-a dat medic deşi nu avea drept de liberă practică.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.