June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

EURO 2020. Turneu de milioane la propriu. Cum va fi împărțit premiul total de 331 de milioane de euro

2 min readNaţionala României a ratat cel puţin 9 milioane de euro pentru că nu joacă la Euro. Să vedem povestea acestui campionat european de fotbal amânat un an de pandemie.

Euro 2020 este turneul care va rămâne în istorie ca unul unic! Amânat un an din cauza pandemiei, europeanul este primul organizat în mai multe ţări.În cei 60 de ani de istorie, EURO a strâns momente unice – de la golurile lui Panenka şi Van Basten la cele mai surprinzătoare campioane.În 1992, Danemarca a luat locul Iugoslaviei la Euro, iar fotbaliştii au fost chemaţi din vacanţă să joace! Danezii au şocat Europa şi au câştigat trofeul după 2-0 în finală cu Germania.La fel de surprinzător a fost şi triumful Greciei din 2004 când au învins în finală chiar gazda Portugalia!
Platini e golgheterul Euro din toate timpurile. Fostul star al Franţei a reuşit să dea 9 goluri la Europeanul din 1984 şi e la egalitate cu Ronaldo. Portughezul are şi el tot 9 goluri marcate, dar în 4 turnee.La Euro 2020, Ronaldo va stabili un nou record – va fi singurul jucător din istorie care joacă la cinci campioane europene!Euro e un turneu de milioane la propriu – 331 de milioane de euro totalul record al premiilor ce vor fi împărţite de echipe.Fiecare naţională primeşte aproape 10 milioane de euro doar pentru participare, iar orice victorie în grupă e răsplătită cu 1 milion de euro.Campioana Euro 2020 va încasa 28 de milioane de euro dacă va învinge tot în drumul spre trofeu.Euro aduce bani şi oraşelor gazdă – conform Profit.ro Bucureştiul va încasa 3.6 milioane de euro de pe urma organizării celor 4 meciuri de la turneul final. Suma putea fi cu 10 milioane de euro mai mare, însă restricţiile impuse de pandemie au diminuat câştigurile.Gică Popescu: ”Dacă mă întrebi după trei ani jumătate cu ce rămân, este că putem face orice, orice! Trebuie doar să ne dorim, să muncim, să fim serioşi. Voi fi mândru în momentul în care se va termina organizarea celor patru meciuri şi vom fi apreciaţi aşa cum am fost în această perioadă de către UEFA”.
România a ratat calificarea la Euro şi a 6-a prezență la un turneu final continental. La ultima participare, în 2016 românii au avut ocazia să deschidă competiţia în meciul cu ţara gazdă, Franţa.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.