June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Comuna din România unde reciclarea este literă de lege: Este foarte fain. Nu mai lasă gunoiul pe jos

2 min readVideo

Şi dacă în multe locuri din ţară deşeurile pur şi simplu ne sufocă, trebuie să ştiţi că există şi localităţi unde reciclarea este pusă la punct. Până şi copiii ştiu cum şi ce trebuie să facă. Vorbim aici despre comuna Şpring din judeţul Alba, care a devenit prima comună din România cu un centru de colectare şi returnare a ambalajelor de unică folosinţă. De când cu sistemul de colectare în comună nu mai există nici urmă de deşeuri aruncate la întâmplare.

Vezi și

Cu mic, cu mare, localnicii merg zilnic să recicleze. Momentan nu primesc bani în schimbul obiectelor reciclate, dar primarul a găsit o soluţie: o tombolă cu premii.
Iulia Stănilă, primarul comunei Şpring: Am reuşit să implementăm un proiect unic în ţară, sper că vor urma şi alte proiecte de acest fel. Noi din sponsorizări, din banii noştri, ai angajaţilor primăriei, încercăm să facem o tombolă.

Oamenii se bucură că zonele verzi nu mai sunt acoperite de gunoaie

Aparatele de reciclat au prins imediat. Localnicii sunt mulţumiţi că de acum gunoaiele nu mai ajung pe spaţiul verde din comună.
Aurelia, localnică: Este binevenit în comuna noastră. Părerea mea este că o să fie mai curat. Ştiam de la soţul care a lucrat în Germania că există aşa ceva prin străinătate.
”Este foarte fain pentru mine. Este normal asa. Nu mai lasă gunoiul pe jos.”

”E foarte bine. Pentru că nu mai vedem tot felul sticle, de mizerii, e foarte bine.”
O comună curată înseamnă o şansă în plus pentru atragerea turiştilor.
Delia, localnică: Este o idee foarte bună, deoarece astfel vom menţine comuna mult mai curată. Se şi promovează prin acest proiect.
Autorităţile locale aşteaptă acum aprobarea legii garanţiei, pentru ca oamenii să poată fi răsplătiţi în bani pentru obiectele pe care le reciclează.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.