June 12, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

18 străini sunt expulzaţi și nu au voie să revină cinci ani în România. Care este motivul

2 min readFacebook/Inspectoratul General pentru Imigrari

Un număr de 18 cetăţeni străini sunt expulzați din România, vineri. Aceștia nu mai au voie să revină în ţara noastră timp de cinci ani.

  Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), străinii expulzaţi “nu îşi mai justifică şederea în ţara noastră”.Ei sunt din Bangladesh, Afganistan şi Pakistan, au vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani şi se aflau în custodie publică.
“Cetăţenii străini au intrat ilegal în ţara noastră, în cursul anului curent, solicitând o formă de protecţie internaţională la depistare. Cererile lor au fost respinse în procedura de azil ca nefondate şi, întrucât la finalizarea procedurii nu au părăsit România în termen de 15 zile, pe numele lor a fost instituită măsura de luare în custodie publică până la îndepărtare”, precizează sursa citată.Pe durata menţinerii custodiei publice, poliţiştii de imigrări au făcut demersuri pentru îndepărtarea sub escortă în baza Acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Europeană şi Republica Serbia.Cei 18 străini sunt conduşi la frontiera cu Serbia, urmând să fie transferaţi autorităţilor acestui stat.”La ieşirea din ţară, pe numele acestora se va institui măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de cinci ani, în conformitate cu prevederile OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată”, informează IGI.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.