June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Tânăra salvată de sora ei din fălcile unui crocodil, în Mexic, a ieşit din comă şi respiră singură: ”M-a recunoscut și mi-a zâmbit”

3 min readFoto

De Andreea Anghel.Publicat: 10.06.2021, 22:19.
Actualizat: 10.06.2021, 22:21

Tânăra din UK care a fost salvată din fălcile unui crocodil de către sora ei geamănă, în timp ce se aflau într-o vacanţă în Mexic, a ieşit din comă şi poate respira singură.

Tânăra salvată de sora ei din fălcile unui crocodil, în Mexic, a ieşit din comă şi respiră singură: ”M-a recunoscut și mi-a zâmbit” Facebook

Melissa Laurie, în vârstă de 28 de ani, a stat în comă indusă timp de patru zile. Aceasta a luptat să trăiască, după ce a fost salvată din fălcile unui crocodil, chiar de către sora ei geamănă. Tânăra înota într-o lagună, noaptea, împreună cu sora ei, Georgia, la 10 mile de Puerto Escondido, o stațiune de surf populară pentru turiștii britanici, în momentul în care crocodilul a prins-o şi a târât-o sub apă. Misiunea de salvare a fost cu atât mai dificilă, în condiţiile în care reptila a încercat să le atace ulterior pe amândouă, potrivit Daily Mail.
Georgia, al cărei curaj a salvat o viaţă, a vorbit pentru prima dată de la atac și a transmis familiei că Melissa a ieșit din comă, iar starea ei se îmbunătățește. ”Melissa m-a recunoscut și mi-a zâmbit. Se descurcă foarte bine. A respirat foarte bine singură.”

Mama lor, Sue, a spus: ”Melissa nu mai este intubată. A ieşit din coma indusă și respiră singură. Aceasta este o veste foarte, foarte bună. Ne-am îngrijorat pentru că nu știam cât timp a stat sub apă fără oxigen.”

Citește și:

O femeie luptă să trăiască, după ce sora ei geamănă a salvat-o din fălcile unui crocodil, în Mexic

Greşeala unui presupus ghid le putea costa viaţa
Miracolul a avut loc fix în momentul în care s-a aflat că un ”ghid”, care de fapt nu ar fi avut licenţă în acest sens, le-a condus pe surorile britanice spre apele pline de crocodili. Ele făceau parte dintr-un grup de 25 de turiști străini. Din cauza ignoranței bărbatului, care nici măcar nu avea habar de istoricul lagunei, el le-a condus pe gemene chiar aproape de o zonă de cuibărit a crocodililor, unde reptilele sunt feroce mai ales pentru că îşi protejează ouăle.
Omul a mers la spital, duminică, dar a fugit după ce a văzut amploarea rănilor celor două fete. Se pare că acesta a fost contactat de către presă, dar nu a dorit să comenteze pe seama subiectului. De asemenea, voci oficiale susţin că este cunoscut faptul că zona este împânzită de crocodili, în special de femele. ”Am găsit zona în care oamenii au intrat în lagună și au înotat în amonte pentru aproximativ 200 de metri. Am putut vedea amprentele în iarbă, unde a avut loc atacul. Aceasta nu este o zonă turistică, este o zonă în care se cuibăresc femelele crocodil în această perioadă a anului.”

Un loc bogat în biodiversitate, laguna este creată de apa sărată din Oceanul Pacific, de apa dulce din râul Manialtepec și de apa lagunei în sine. Turiștii fac tururi noaptea pentru a privi apele bioluminescente strălucitoare. Înotătorii sunt avertizați în mod normal cu privire la crocodilii care pot atinge până la zece metri lungime. Însă, tatăl gemenelor susține că surorile au fost asigurate de către compania de turism că nu există crocodili în respectiva apă.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.