June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Silimarina: implicatii si beneficii in fiziologia, metabolismul si patologia umana

2 min readSunteti aici: FormareMedicala » Webinarii » Silimarina: implicatii si beneficii in fiziologia, metabolismul si patologia umana

Webinarul are ca invitați și teme:
1. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul silimarinei în fiziologie și metabolism”
Silimarina este un extract obținut din Armurariu (Silybum marianum), cunoscut și sub denumirea de Ciulinul laptelui. Mai exact, silimarina este un complex de 7 flavonoglicani, cea mai relevantă pentru efectele farmacologice dintre aceștia fiind silibina. Fiind utilizată încă din antichitate, recomandarea primară a silimarinei este legată de capacitatea sa de a stabiliza membranele celulare. Însă, silimarina fiind o moleculă cu un profil de siguranță ridicat, în ultimii zece ani au fost identificate prin cercetări experimentale și alte calități benefice ale silimarinei, cum ar fi: antioxidant, antiinflamator, imunomodulator și, recent, efect antifibrotic, respectiv de stimulare a regenerării hepatice.
2. Prof. Univ. Dr. Farm. Monica Hăncianu, Facultatea de Farmacie, UMF „Grigore T. Popa” Iași – “Biodisponibilitatea și beneficiile silimarinei standardizate”
Care este diferența dintre silimarina comună și silimarina standardizată? Care sunt criteriile de standardizare cantitative și calitative elaborate de Farmacopeea Europeană pentru extractele de silimarină? Există diferențe între biodisponibilitatea diverselor extracte de silimarină? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile silimarinei standardizate.
3. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul silimarinei în patologia umană”
Bolile hepatice cronice reprezintă o cauză majoră de mortalitate și morbiditate la nivel global. Boala ficatului gras nonalcoolic (NAFLD) este una dintre cele mai frecvente afecțiuni hepatice, cu o prevalență în creștere, inclusiv în rândul populației până în 18 ani. Eficacitatea silimarinei în NAFLD, cât și în hepatopatiile toxice și medicamentoase, a fost demonstrată în numeroase studii clinice.
În plus, fiind ultimul webinar dedicat profeșioniștilor din domeniul sănătății din cadrul campaniei educaționale gratuite “Biofactori pentru sănătate”, domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu va prezenta concluzia acestei campanii. Mai mult, va discuta și despre beneficiile biofactorilor rezultate în urma studiilor de specialitate, care s-au desfășurat de la începutul anului și până în prezent.
Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni. Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!


Participarea este gratuită și rezervată doar profesioniștilor din domeniul medical.Întâlnirea este interactivă, încurajăm adresarea întrebărilor atât de ordin general, cât și specifice contextului pandemiei COVID-19.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.